Copiii dumneavoastră cunosc practicile pentru o bună parolă? Aici găsiți câteva reguli


Pentru că au crescut înainte de epoca internetului și a rețelelor de socializare mulți dintre utilizatorii adulți sunt nepregătiți în fața riscurilor prezente în lumea virtuală. Din această perspectivă, copiii din ziua de azi sunt norocoși, deoarece cele mai bune practici legate de securitatea cibernetică, precum regulile privind o parolă bună, sunt la îndemână. Prin urmare, dacă nu sunteți tocmai cei mai pricepuți părinți, verificați mai jos sfaturile esențiale legate de parole. Mai jos, găsiți o versiune mai scurtă:

  1. Creați o parolă unică pentru fiecare cont, pe care să nu o dezvăluiți nimănui.
  2. Regula generală presupune că parola, cu cât este mai lungă, cu atât va fi mai sigură. Porniți de la cel puțin opt caractere, dar prelungiți codul în cazul în care acesta ar trebui să protejeze, în mod fiabil, date sau conturi valoroase. Dacă aveți probleme în ceea ce privește memorarea unei parole complexe, puteți opta, de asemenea, pentru passphrase sau pentru utilizarea unui manager de parole.
  3. Evitați cuvintele de dicționar (cuvinte comune, nume, date, numere) sau alegeri evidente, precum 12345678, parolă sau qwerty.
  4. Adăugați un fel de “condiment digital”, cum ar fi numere și caractere speciale (@, #, !, etc.) sau utilizați-le drept substitut pentru unele litere din cadrul parolei.
  5. În cazul în care optați pentru opțiunea de substituire, nu alegeți “greșeli de scriere” comune, precum înlocuirea literelor “a” cu “@” și “i” cu “1” sau “!”.
  6. Schimbați parolele în mod frecvent. Din nou, cu cât sunt mai importante datele protejate, cu atât mai scurt ar trebui să fie intervalul de timp în cale le păstrați.
  7. Una dintre cele mai importante reguli presupune să nu reutilizați niciodată aceeași parolă pentru mai multe conturi. Astfel, în cazul în care parola este furată, va fi afectat doar un cont. Știm că am afirmat acest lucru încă de la început, dar merită repetat, din moment ce este una dintre cele mai importante reguli în crearea unor parolelor solide.

În teorie, ar putea suna destul de simplu, dar practic, nu este. Multiple sondaje au arătat că un utilizator obișnuit are zeci de parole pentru un număr relativ mare de conturi, ceea ce face gestionarea lor, în conformitate cu regulile de mai sus, foarte dificilă. Pentru un copil, acest lucru ar putea fi chiar mai frustrant, deoarece acesta poate crea mai multe conturi pe parcursul adolescenței.

Cu toate acestea, există strategii pentru a îi menține în condiții de siguranță și pentru a face lucrurile mai convenabile pentru mințile  tinere. Primul lucru care poate ajuta în această situație este reprezentat de passphrase. În ciuda faptului că trebuie să fie mai lungi decât parolele, passphrase-urile au un mare beneficiu de a fi ușor de reținut.

Asigurați-vă doar că cei mici evită alegerile evidente, cum ar fi citate celebre din basme, filme sau cărți. În afară de acestea, pot fi orice propoziții la care se pot gândi. Pentru a crește nivelul de siguranță, ajutați-I să încorporeze una dintre abordările de mai sus – presărând în interiorul passphrase-ului semne de punctuație, numere, litere mari sau mai mici, precum și utilizând spații.

O altă modalitate pentru a rămâne în siguranță este utilizarea unui manager de parole de încredere. Acesta va permite copiilor dvs. să stocheze toate parolele într-un singur loc – fără a fi nevoie să-și amintească toate parolele. Ei au nevoie să memoreze doar o parolă, care le va permite să deblocheze baza de date a aplicației.

ONDREJ KUBOVIČ

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana August 25, 2016

Lasa un comentariu