Trucuri pentru o securitate sporită pe Facebook


Nu cu mult timp în urmă, era posibilă evitarea situațiilor în care datele personale să ajungă în mâinile oamenilor nepotriviți prin simpla utilizare a unui tocător de hârtie și a unei conștientizări de bun simț a riscurilor de scurgere a informațiilor.

Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea culturii digitale și a partajării sociale, informațiile împărtășite în mod tradițional între prieteni – precum starea relației, fotografii personale, zile de naștere și chiar numere de telefon – pot fi accesibile, din neatenție, oricui are un know-how minim cu privire la cum să foloseasca instrumentele Google.

Pentru unii oameni, social networking-ul a devenit o parte normală a vieții sociale. Astfel, site-ul de socializare cel mai utilizat și apreciat, Facebook, conține “ani de detalii” cu privire la viețile utilizatorilor.

Consecințele faptului că aceste informații sunt publice pot varia de la o situație destul de gravă, precum furtul de identitate, la disponibilitatea unor poze cum ar fi cele de la petrecerea burlacilor către potențialii angajatori.

Studiile au arătat că, deși 92% dintre utilizatorii de internet sunt preocupați cu privire la confidențialitatea informațiilor lor din mediul online, numai 29% au luat măsuri pentru a schimba setările de confidențialitate, în scopul de a se asigura că au parte de o protecție mai bună pe site-urile de rețele de socializare.

Faptul că aceste informații nu sunt, în mod automat, private nu înseamnă că Facebook nu oferă utilizatorilor opțiunea de a fi selectivi în ceea ce privește conținutul pe care îl împărtășesc în mod public, ci ține numai de disponibilitatea și dorința utilizatorilor să activeze acele caracteristici în funcție de preferințe.

Conștientizarea eficienței setărior de confidențialitate poate fi dobândită în multe feluri. În primul rând, aveți posibilitatea de a partaja selectiv informații pozitive personale pe profilul dvs. public. De exemplu, poate fi inspirat să partajați public o lucrare de care sunteți mândru, dar să păstrați opiniile politice controversate doar pentru prieteni.

În al doilea rând, puteți reduce riscurile ca informațiile dumneavoastra personale să fie exploatate, iar contul dvs. să fie compromis.

Ținând cont de acest lucru, iată câteva îndrumări pentru personalizarea setărilor de confidențialitate pe Facebook.

  1. Alegeți o parolă sigură

O parole slabă vă poate lăsa contul dvs. vulnerabil în fața tentativelor de accesare frauduloase și cu toate acestea un număr mare de oameni aleg cuvinte sau fraze evidente, ușor de intuit. O parolă bună ar trebui să fie reprezentată de un cuvânt ales aleatoriu, cu o lungime de cel puțin 10 caractere, cu un amestec de litere mari și inferioare.

2) Configurare alerte de conectare

Activați alertele de conectare pe Facebook pentru a primi notificări ori de câte ori cineva se conectează la contul dvs. de pe un dispozitiv nou. În cazul în care cineva încearcă să vă acceseze contul, veți primi instantaneu un e-mail care vă va notifica de acest lucru, unde vi se va oferi opțiunea de a modifica parola.

3) Configurați aprobările de conectare

Următorul pas după alertele de conectare este constituit de aprobarea de autentificare, ce presupune că va trebui să introduceți un cod de securitate pentru autentificare de fiecare dată, atunci când aceasta de face de pe un dispozitiv nou.

Codul de securitate va fi unic de fiecare dată și trimis către dvs. prin intermediul numărului de telefon înregistrat.

4) Stabiliți ca postările să fie partajate numai cu prietenii

Alegeți opțiunea ‘Friends only’ ca setare implicită la toate postările dumneavoastră. În cazul în care doriți să partajați ceva în mod public, puteți schimba acea setare de confidențialitate doar la postarea respectivă.

5) Verificați cine poate vedea informațiile personale

Precum adresa fizică, adresa de e-mail sau numărul de telefon. Alegeți să puteți vizualiza numai dvs. aceste informații, pentru confidențialitate maximă.

6) Selectați cine poate vedea postările prietenilor din cronologia dvs.

Evitați partajarea mesajelor de felicitare cu ocazia zilelor de naștere sau a onomasticii în mod public, prin limitarea celor care pot vedea postările prietenilor pe profilul dvs. din setările de cronologie și de etichetare.

7) Configurați aprobările de etichetare

Examinați toate fotografiile etichetate înainte ca acestea să apară în cronologie. Nu puteți controla alte setări de confidențialitate ale oamenilor, dar puteți preveni legătura cu poze în care nu ați dori să apăreți.

8) Personalizați setările de vizibilitate pentru fiecare postare în parte

Țineți cont de tipul de informații care ar putea să îmbunătățească profilul dvs. public și de cele care putea să dăuneze.

Așa cum am menționat la început, în timp ce poate fi utilă distribuirea în mod public a unei lucrări de care sunteți mândru, s-ar putea să preferați să păstrați opiniile politice doar pentru prieteni.

9) Nu permiteți niciodată conectarea cu persoane necunoscute

Fiind de acord să deveniți prieten pe Facebook cu un străin, îi va permite acestuia să aibă acces la profilul dvs. public. Acest lucru trebuie avut în vedere, de asemenea, atunci când vine vorba de conectarea cu colegi sau cu noi cunoștințe.

10) Rețineți, Facebook-ul are două fețe.

Profilul dvs. public ar trebui să fie mult mai formal, ținând cont de faptul că un viitor angajator ar putea să îl vizualizeze.

Profilul destinat prietenilor este pentru acei oameni interesați despre persoana și viața dvs. privată.

EDITOR

oana November 10, 2016

Lasa un comentariu