WhatsApp oferă criptare la nivel de video calling


WhatsApp adaugă criptarea apelurilor video începând de luni, 21 noiembrie, continuând să îmbunătățească securitatea aplicației.

Această îmbunătățire este proiectată să ajute soluția să concureze cu alte servicii populare de video calling, cum ar fi FaceTime și Skype.

Declarând pentru Reuters, Jan Koum, co-fondatorul WhatsApp, a afirmat: "Noi, evident, încercăm să fim în ton cu ceea ce își doresc utilizatorii noștri.”

"Suntem preocupați tot timpul de a furniza transmisii de tip sunet și imagine clare chiar și pe telefoanele mai puțin performante."

Criptarea va liniști utilizatorii din întreaga lume, discuțiile pe care le au în conversațiile video personale rămân private.

Acesta este cel mai recent efort al companiei pentru a face WhatsApp una dintre aplicațiile cele mai sigure din lume.La începutul acestui an compania a anunțat că a adăugat criptare end-to-end conversațiilor.

La acea vreme, WhatsApp a declarat: "Ideea este simplă: atunci când trimiteți un mesaj, singura persoană care îl poate citi este persoana sau grupul de chat către care trimiteți acel mesaj.”

"Nimeni nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici. Nici hackerii. Nu regimurilor opresive. Nici măcar noi."

În aceeași ordine de idei, o investigație realizată de către Information Commissioner’s Office (ICO), asupra deciziei WhatsApp de a face schimb de date ale clienților cu Facebook a constatat că informațiile cu caracter personal nu sunt manipulate în mod corespunzător.

"Am avut temeri că utilizatorii nu erau protejați în mod corespunzător și este corect să spun că anchetele realizate de echipa mea nu au schimbat acest punct de vedere," a remarcat comisarul pentru informații Elizabeth Denham.

"Nu cred că utilizatorii au primit suficiente date despre ce planuri are Facebook cu informațiile colectate și nu cred că WhatsApp a primit un consimțământ valid din partea utilizatorilor pentru a partaja informația."

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana November 23, 2016

Lasa un comentariu