Câți oameni din afara Statelor Unite au fost afectați de breșa Equifax?


Dacă ați citit știri despre breșa recentă de date Equifax, este posibil să fi observat că multe articole menționează faptul că persoane din Regatul Unit și Canada sunt, de asemenea, afectatate. Au existat puține explicații cu privire la câte persoane au fost afectate sau ce anume a fost pierdut.

Declarația actuală din partea Equifax afirmă că există "un acces neautorizat la informații personale limitate pentru anumiți rezidenți britanici și canadieni". Deoarece clienții afectați au fost în principal din SUA, mulți dintre noi nu s-au gândit cu adevărat cât de mult sau cât de puțin ar putea însemna acest lucru pentru oamenii din Marea Britanie și Canada.

Breșa de date în cifre

Desigur, în ceea ce privește numărul total și titlurile dramatice, 143 de milioane reprezintă o mulțime de victime. Aceasta înseamnă că 44% dintre toți americanii ar fi putut fi afectați. Dacă presupunem că această încălcare afectează în primul rând adulții, ar putea însemna până la 60% din populația cu vârsta peste 18 ani.

Ceea ce nu știm în prezent este numărul persoanelor afectate din Marea Britanie și Canada. Știm că Equifax are date despre 820 milioane de consumatori din întreaga lume și operează în 24 de țări. Dintre cele 820 de milioane, compania are informații despre 44 de milioane de oameni din Marea Britanie și 26 de milioane în Canada.

Dacă presupunem din nou că această încălcare afectează în primul rând adulții și dacă presupunem că aceste numere reprezintă numărul maxim de consumatori potențial afectați în fiecare țară, acest lucru ar putea însemna că până la aproximativ 80% dintre adulții din ambele țări ar putea fi afectați.

Deși știm că Equifax nu a găsit nici o dovadă de activitate neautorizată în bazele de date centrale pentru consumatori sau de raportare a creditelor comerciale, este posibil ca această încălcare să nu afecteze numărul total al clienților Equifax din fiecare țară. Cu toate acestea, oamenii sunt preocupați de lipsa de siguranță.

Protejați-vă ca și când ați fost deja compromis

Există o vorbă populară în cercurile de securitate a informațiilor care spune că toată lumea ar trebui să-și protejeze datele ca și cum ar fi fost deja compromise. În timp ce înghețarea creditelor a fost până acum considerată o "măsură drastică" - doar pentru persoanele care au avut deja experiențe legate de furtul de identitate comise împotriva lor - acestea sunt acum recomandate pe scară largă ca o măsură de bază privind prevenirea pentru toată lumea. Equifax renunță acum la taxe pentru oricine dorește să creeze această protecție în rapoartele de credit.

Pare înțelept, în special pentru persoanele din S.U.A. și Canada, să fie foarte vigilenți până când devin disponibile informații mai detaliate. Chiar dacă se dovedește că puțini oameni din fiecare țară au fost afectați, obișnuința de a reverifica ce se întâmplă cu conturile dvs. financiare și istoricul de credit nu este niciodată o pierdere de timp sau de efort.

 

LYSA MYERS

CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana September 18, 2017

Lasa un comentariu