Google elimină 300 de aplicații Android, ca urmare a atacului DDoS


Google a fost forțat să elimine aproape 300 de aplicații din Play Store după ce a aflat că aplicațiile au fost deturnate pentru atacurile DDoS, un atac pe care ESET l-a prezentat fanilor săi din social media la începutul lunii august.

Botnetul, numit WireX, a infectat aproximativ 70.000 de dispozitive înainte ca Google să acționeze.

Odată ce au luat aflat detalii privind atacul, Google a declanșat procesul de eliminare a aplicațiilor, "am identificat aproximativ 300 de aplicații asociate cu problema, le-am blocat din Play Store și suntem în curs de a le elimina de pe toate dispozitivele afectate", a declarat un purtător de cuvânt al Google. "Constatările cercetătorilor, combinate cu analiza proprie, ne-au permis să protejăm mai bine utilizatorii Android de pretutindeni".

Inginerul de detectare ESET, Lukas Stefanko, a observat pentru prima oară vulnerabilitatea cu 20 de zile înainte de a fi eliminat din magazin și a publicat detalii tehnice pentru a menține utilizatorii actualizați "Am detectat această infiltrație ca Android / HiddenApp și Android / Clickerand și în plus am fost unul dintre primii care au dezvăluit această amenințare și modalitățile prin care putem scapa de ea", a spus Stefanko.

După ce a descoperit problema și noile aplicații rău intenționate, acesta a raportat imediat constatările sale echipei de securitate Google și a trimis avertismentul utilizatorilor. "Odată ce am descoperit această amenințare, am informat imediat utilizatorii prin intermediul rețelelor noastre sociale, pentru a fi conștienți de aceste aplicații rău intenționate și le-am arătat instrucțiuni privind modul de dezinstalare", a mai adăugat acesta.

[embed]https://www.facebook.com/eset/videos/10155607490525908/[/embed]

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că ați fi putut intra în contact cu una dintre aceste aplicații, Lukas are câteva cuvinte utile care vă vor îndruma în direcția cea bună, "pentru persoanele care au eliminat recent unul dintre acești infiltratori sau pentru oamenii care ar putea să dea de ele în Play Store, sfatul meu ar fi să citească comentariile și recenziile aplicațiilor. Trebuie să vă concentrați în principal pe cele negative, asigurați-vă că ați instalat un software de securitate actualizat și că știți când aplicațiile pe care le-ați instalat își schimbă numele sau pictograma aplicației".

 

SHANE CURTIS
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana August 31, 2017

Lasa un comentariu