Înșelătoriile din setările de confidențialitate ale Facebook-ului reapar


O înșelătorie la nivelul setărilor de confidențialitate din Facebook, care a fost creată în anul 2012, a reapărut susținând că fotografiile și mesajele private vor fi făcute publice.

Mesajul îndeamnă utilizatorii Facebook să copieze și să lipească un mesaj pe profilul lor pentru a-și proteja mesajele și fotografiile private.

Textul spune:

"NOTĂ: Facebook este de acum o entitate publică. Toți membrii trebuie să afișeze o notă de acest tip. Dacă preferați, aveți posibilitatea de a copia și lipi această variantă. Dacă nu publicați o declarație, cel puțin o dată, va fi permisă utilizarea fotografiilor, precum și a informațiilor conținute în actualizările statusurilor. NU DAȚI SHARE. Copiați și lipiți."

Când farsa a apărut pentru prima dată acum patru ani, Facebook a răspuns spunând că înșelătoria este un "zvon".

"Oricine utilizează Facebook deține și controlează conținutul și informațiile pe care le postează, așa cum se menționează în termenii noștri. Utilizatorii controlează modul în care conținutul și informațiile sunt partajate. Aceasta este politica noastră și întotdeauna a fost ... "

În ciuda acestui fapt, mesajul a rămas în circulație, în diferite variante. Nu se știe de ce se trimite din nou.

După cum Bradley Shear, un avocat specializat în social media a explicat, atunci când sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare ale Facebook -ului oferiți posibilitatea de a utiliza orice conținut pe care îl postați.

"Nu este nevoie să faceți nicio declarație cu privire la drepturile de autor, deoarece legea vă protejează deja", a adăugat el. "Declarația de confidențialitate [în acest caz] este lipsită de valoare și nu înseamnă nimic."

Utilizatorii de Facebook, care au "lipit" mesajul pe profilurile lor nu sunt conștienți de pagubele pe care le pot provoca. Răspândirea unui mesaj fals poate însemna pierdere de timp și poate induce în eroare utilizatorii imprudenți.

De asemenea, este evident faptul că mulți utilizatori de pe site nu au citit setările lor de confidențialitate, au copiat pur și simplu mesajul pe profilul lor pentru a se asigura că sunt protejați.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana October 21, 2016

Lasa un comentariu