Jocurile Olimpice de la Rio 2016: modalitatea sigură de a obține bilete online


Acesta este anul fanilor sportivi. În ultimele luni în special, am avut posibilitatea de a trece de la un eveniment sportiv mare, la următorul, cu puțin timp liber între ele. În primul rând, chiar înainte de vacanța de vară, fanii sportului s-au bucurat de o lună plină de fotbal în timpul campionatului european, urmat de momente interesante și adesea dramatice de la Turul Franței, iar acum atenția colectivă este îndreptată spre Rio, locul de desfășurare a următoarei ediții de vară a Jocurilor Olimpice.

Din păcate, aceste evenimente sportive mari sunt, de asemenea, obiective importante pentru fraudatori și pentru infractorii cibernetici. Au existat deja mai multe rapoarte privind spamul, înșelătoriile și campaniile de tip phishing direcționate pentru a profita de fanii entuziasmați - un astfel de avertisment fiind publicat în postarea noastră privind Euro 2016.

Jocurile de la Rio 2016 nu fac excepție, autorii fraudelor încearcă să atragă victimele naive cu oferte pentru biletele online, care îi vor lăsa într0un final și fără bani și fără acces la jocuri.

Pentru a evita acest risc, am pregătit un scurt ghid care va ajuta fanii să obțină bilete în condiții de siguranță:

  1. Chiar înainte de a începe vânătoare de bilete, asigurați-vă că sistemul de operare și software-ul sunt actualizate și că utilizați o soluție de securitate de încredere care vă protejează împotriva atacurilor rău intenționate în timpul navigării sau în timp realizării tranzacțiilor online.
  2. În cazul în care prima condiție este îndeplinită, puteți începe căutarea site-urilor web care oferă bilete pentru Jocurile Olimpice. Noi știm, există multe și este greu să le găsiți pe cele corecte. Cel mai sigur mod este de a găsi un vânzător autorizat în țara dumneavoastră prin intermediul listei oficiale.
  3. Cu toate acestea, în cazul în care ați deschis deja alte site-uri, verificați dacă apare o pictogramă sub forma unui lacăt verde blocat în browser-ul dvs. în bara de adrese (unde este URL-ul). Dacă există, acest lucru indică faptul că certificarea a fost atribuit de către o autoritate de certificare corespunzătoare și că datele dvs. sunt protejate. În cazul în care nu există acel lacăt verde, siguranța datelor poate fi în pericol.
  4. Vânzarea biletelor pe rețelele sociale este interzisă de către organizatori, așa că, dacă nu doriți să aveți probleme la locul de desfășurare, evitați achiziționarea biletelor prin intermediul acestui canal.
  5. Dacă ați cumpărat deja biletele, dar v-ați răzgândit, nu încercați să le revindeți singuri. În schimb, utilizați canalul oficial creat de organizatori pe pagina lor oficială com. Acesta vă oferă toate instrucțiunile necesare, iar dacă sunt biletele sunt vândute, ar trebui să vă fie restituită suma integral, fără costuri suplimentare.

Amintiți-vă, toate evenimentele care atrag atenția maselor de fani sunt ținte suculente pentru infractorii cibernetici. Prin urmare, nu vă lăsați păcăliți de trucurile lor, protejați-vă dispozitivele și folosiți canalele oficiale pentru a vă obține în condiții de siguranță biletele. În caz contrar, s-ar putea să vp alegeți la final cu mâinile goale, cu banii furați sau chiar mai rău, cu datele de conectare și informațiile sensibile pierdute. Bucurați-vă de Jocurile Olimpice în condiții de siguranță.

 

ONDREJ KUBOVIČ
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana August 2, 2016

Lasa un comentariu