Jumătate de miliard de utilizatori de Yahoo sunt victime ale „celei mai mari breșe de date din istorie”


Yahoo a confirmat faptul că o jumătate de miliard de utilizatori ar putea avea datele furate în ceea ce este descris a fi "cea mai mare breșă a datelor din istorie".

Compania a declarat că informații sensibile – cum ar fi nume, adrese de e-mail, parole hashed și numere de telefon –  au fost furate din rețeaua sa, la sfârșitul anului 2014 de către un "actor sponsorizat de stat".

O declarație oferită de Yahoo a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile de aplicare a legii pentru a investiga încălcarea, notificând în același timp utilizatorii afectați de modul în care aceștia își pot securiza conturile.

"Am confirmat, pe baza unei investigații recente, că o copie a anumitor informații ale conturilor unor utilizatori au fost furate din rețeaua noastră la sfârșitul anului 2014 de către ceea ce noi credem că este un actor sponsorizat de stat", se arată în declarația companiei din Silicon Valley.

"Ancheta în curs de desfășurare sugerează că informațiile furate nu au inclus parole neprotejate, date privind plățile online sau informații ale contului bancar; ultimele două informații nu sunt stocate în sistemul pe care ancheta a constatat că a fost afectat."

După cum s-a menționat de către BBC, dezvăluirea încălcării vine la doar doua luni după ce Yahoo a anunțat ca va vinde afacerile de internet către Verizon pentru suma de 4.8 miliarde $. Gigantul în domeniul telecomunicațiilor a declarat ca a aflat de breșă "în ultimele câteva zile", adăugând că acesta a avut "informații limitate."

Într-un FAQ detaliat pe site-ul Yahoo, compania a informat utilizatorii cu privire la modul în care pot afla dacă au fost afectați și ce pot face pentru a se proteja.

"Yahoo încurajează utilizatorii să revizuiască conturile lor online privind activitățile suspecte și să schimbe întrebările și parola de securitate și răspunsuri pentru orice alte conturi pe care le utilizează aceleași informații sau informații similare utilizate pentru contul lor Yahoo", paragraf extras dintr-un  comunicat al companiei.

De asemenea, utilizatorii au fost sfătuiți să fie precauți la înșelătoriile de tip phishing pentru a nu fi supuși unui alt atac. Compania a notificat utilizatorii afectați prin e-mail, dar, cel mai important, comunicarea sa nu conține link-uri, atașamente și nu solicită orice informații personale.

Georgiana September 23, 2016

Lasa un comentariu