Numerele personale de telefon ale actorilor din Game of Thrones au fost furate, hackerii au încercat să ceară o răscumpărare


Felicitări, sunteți faimos.

Sunteți plătiți cu o mică avere pentru a juca în locuri exotice, însoțiți de dragoni CGI ... și milioane de oameni sunt lipiți de televizor în fiecare săptămână să vă urmărească.

Da, sunteți un actor în serialul TV HBO "Game of Thrones".

Bineînțeles, faima nu vine la pachet doar cu lucruri bune. Poate fi greu să aveți o viață privată dacă apărați într-un serial epic cu săbii și vrăjitori pe care mulți îl iubesc. Unii dintre cei mai mari fani își pot dori să vă cunoască.

Vă caută fie pentru că doresc să-și declare dragostea, fie pentru că sunt disperați să afle ce se întâmplă în continuare în poveste. Indiferent de motivul lor, când atenția devine prea intensă, este de înțeles să vă doriți o viața confidențială.

Problema este că nu sunteți singurul responsabil pentru păstrarea confidențialității. Încredințați altor persoane sau corporații de asemenea această sarcină să vă păstrați detaliile personale departe de ochii publicului.

După cum s-a raportat, HBO a fost recent victima unei încălcări a securității datelor, hackerii furând 1,5 terabiți de date de la compania de divertisment, inclusiv arhiva e-mail a unuia dintre angajații seniori.

Este puțin dezamăgitor să aflăm că vicepreședintelui HBO pentru programare de film, Leslie Cohen, i-au fost furate în acest fel e-mailurile  - mai ales că "Game of Thrones" pare să fi evoluat în privința protejării conturilor de e-mail ale vedetelor spectacolului, introducând autentificarea cu doi factori.

Într-o încercare aparentă de a crea și mai multe probleme canalului HBO, hackerii au lansat un episod de "Game of Thrones" pe internet la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de difuzarea oficială pe rețelele TV din întreaga lume.

De atunci, a fost publicat un mesaj video adresat CEO-ului HBO Richard Plepler de la un misterios "Mr Smith", în care se cere o răscumpărare de peste 6 milioane de dolari în Bitcoin.

Scurgerile de date vor fi cel mai rău coșmar; competitorii dvs. vor ști despre strategiile dvs. curente și viitoare, cercul dvs. intern din cadrul HBO și personalul de conducere va fi aruncat în haos, în mod special fanii voștri vor fi foarte supărați și vă vor învinui, mai mult decât noi!, căderea la bursă va fi previzibilă și așa mai departe. De vreme ce faceți afaceri de zeci de ani sunteți conștient de consecințele catastrofale .... Deci, luați o decizie înțeleaptă!

Oricine a făcut cererea de răscumpărare video ar putea  aprofunda mai mult tehnicile de editare ale unui film – întrucât nu este frumos de privit - paragraf după paragraf un text alb pe un fundal negru care se derulează încet pe ecran, și care durează în jur de cinci minute (deși pare că durează mai mult). Domnul Smith ar putea dori să se întoarcă și sa mai invețe de la școala de film.

Toate acestea, desigur, sunt vești proaste pentru HBO, din punct de vedere corporativ. Dar nu trebuie să uităm că impactul este, de asemenea, și asupra indivizilor. Și nu doar angajatul HBO al cărui cont de e-mail a fost hackuit va resimți problemele.

Potrivit unui raport în The Guardian, multe documente interne au fost furate de hackeri - inclusiv unul care conține numerele de telefon și adresele de e-mail confidențiale ale actorilor din Game of Thrones, inclusiv Lena Headey, Emilia Clarke și Peter Dinklage.

Ceea ce este fantastic dacă ești un fan înfocat, care își dorește să o sune pe Daenerys Targaryen la ora două dimineața să vorbească despre dragoni, dar probabil nu este o experiență atât de plăcută pentru actrița în cauză.

Cu cât hackerii lasă să se scurgă public din informația subtilizată de la HBO, cu atât mai greu este să ne imaginăm că firma va fi pregătită să facă o înțelegere cu atacatorii.

Hack-ul Sony Pictures din 2014 a demonstrat, că un atac reușit poate afecta capacitatea unei afaceri de a opera pe termen scurt, dar asta nu înseamnă că soarta companiei este întotdeauna nerecuperabilă după un incident sever.

Se pare că încălcarea securității la HBO este mult mai puțin gravă decât hack-ul Sony, dar aceasta este o consolare  mică pentru angajații și indivizii ale căror vieți intime au fost compromise și care vor constata că viața lor e mai puțin atrăgătoare în această săptămână .

 

GRAHAM CLULEY

CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana August 10, 2017

Lasa un comentariu