Un atac cibernetic major ar putea costa economia globală 53 de miliarde de dolari


Lloyd's din Londra a raportat că un atac cibernetic grav ar putea costa economia globală la fel de mult ca un dezastru natural devastator.

Potrivit ziarului the Guardian, pierderile medii de la un atac cibernetic utilizat pentru criptare sunt estimate la aproximativ 53 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, asiguratorii nu sunt în măsură să ofere o estimare specifică, pe fondul complexitățiiatacurilor cibernetice și a lipsei de date istorice disponibile. Unul dintre cele mai grave scenarii ar putea sugera că suma poate ajunge până la 121 de miliarde de dolari.

Raportul analizează posibilele pagube care ar putea fi declanșate de un atac asupra unui furnizor de servicii de tip cloud, despre care se crede că este cea mai probabilă țintă pentru un atac.

În raport se sugerează că cea de-a doua amenințare este cel mai probabil pentru sistemele de operare la nivel mondial.

Lloyd's a publicat raportul la două luni după ce WannaCryptor a devenit global, având un cost al daunelor estimat la 8 miliarde de dolari.

Industria considerată a fi cea mai expusă riscului este sectorul financiar, urmat de software și de tehnologie, apoi de ospitalitate.

Inga Beale, director executiv la Lloyd's, a declarat: "Pentru că cibernetica este virtuală, reprezintă o sarcină atât de dificilă de a înțelege cum se va acumula într-un eveniment mare".

Aceasta a adăugat: "Evenimentele cibernetice pot provoca un impact sever asupra afacerilor și a economiilor, pot genera creanțe multiple și pot crește dramatic costurile asigurărilor".

Experții din domeniul securității informatice de la ESET au identificat recent Industroyer drept o amenințare majoră, în special pentru sistemele industriale de control.

Speranța este ca analiza acestor amenințări să servească drept un apel de conștientizare pentru toți cei responsabili de securitatea infrastructurilor (sistemelor) critice la nivel mondial.

Astfel de avertismente repetate nu ar trebui doar să treacă pe lângă urechile dumneavoastră.

Multe guverne și companii au un risc financiar imens prin faptul că nu sunt asigurate; Dar mai important, riscă să cadă victime în fața unui atac prin faptul că nu reușesc să se asigure că angajații și consumatorii au parte de consultanță din partea specialiștilor.

oana July 20, 2017

Lasa un comentariu