Un bărbat a pledat vinovat declarând că a făcut parte din schema de hărțuire ce viza oficiali din cadrul guvernului SUA


Justin Liverman, un student din Carolina de Nord, și-a recunoscut participarea într-o acțiune online de hărțuire care a vizat oficiali americani și familiile acestora.

Liverman este acuzat de accesarea ilegală a contului personal de e-mail al directorului CIA, John Brennan, facându-se vinovat furt de identitate și de participare la o conspirație care a vizat hărțuirea victimelor, potrivit unei declarații în pledoarie ce prezintă faptele comise.

Despre Liverman se crede ca a operat online sub numele "D3f4ult" și a făcut parte dintr-un grup de hacking format din cinci persoane numite "Crackas with Attitude".

Grupul a publicat detalii cu privire la e-mailuri personale ale domnului Brennan, inclusiv informații confidențiale către WikiLeaks, în 2015. Procurorii susțin că a cauzat daune în valoare de 1,5 milioane $.

Liverman, 24 de ani, este pasibil de o condamnare de până la cinci ani de închisoare pentru accesarea ilegală a conturilor online aparținând unor funcționari americani, acțiune derulată cu scopul de a exploata informațiile capturate și continuată prin acte de amenințare prin mesaje text adresate familiilor acestora.

De asemenea, se presupune că el a plătit o terță parte pentru a hărțui victimele cu numeroase apeluri telefonice de amenințare.

Sfătuit de avocați cu experiență, Liverman va încerca să încheie un acord care să îi permită să pledeze vinovat la infracțiunea de conspirație în schimbul primirii unei pedepse mai puțin severe.

Avocații săi insistă că șefii CIA, National Cyber Command și US Homeland Security au fost la momentul atacului  " nesiguri din punct de vedere cibernetic", declarând că Brennan a neglijat introducerea autentificării în doi pași, ce adaugă un strat suplimentar de securitate.

Celălalt individ arestat în legătură cu această schemă de hărțuire este Andrew Otto Boggs (de asemenea, cunoscut sub numele de INCURSIO).

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana January 13, 2017

Lasa un comentariu