Acer trece printr-o pierdere majoră a datelor


Acer a trecut printr-o încălcare majoră a datelor, fiind afectați aproximativ 34.500 dintre utilizatorii săi.

A fost prezentată deja o “probă de notificare a încălcării” la Oficiul Procurorului General din California, în care se afirmă că unul dintre site-urile sale de comerț electronic a fost compromis.

În mod îngrijorător, compania de electronice a admis că încălcarea de date a afectat “anumiți clienți” care au folosit site-ul între 12 mai 2015 și 28 aprilie 2016.

Informațiile personale sunt considerate a fi compromise, cuprinzând nume, adrese și numere de carduri –  inclusiv codurile de securitate din trei cifre.

Acer a dorit să evidențieze în scrisoare că nu colectează numerele de Social Security și că în momentul redactării scrisorii, încă nu s-a găsit nicio dovadă care să sugereze că parolele sau detaliile de autentificare au fost compromise.

Cea mai mare parte din această încălcare a datelor este focusată pe SUA, susține compania. Clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa sunt în siguranță, deoarece “magazinele sale de comerț electronic sunt aflate într-o locație separată de alte regiuni”.

“Protejarea informațiilor personale este importantă pentru noi”, a declarat Acer în scrisoarea pe care o trimite către clienții săi.

“Am luat măsuri imediate pentru remedierea problemei de securitate, pentru identificarea acesteia și suntem asistați de experți externi în securitatea informatică.”

“Am raportat această problemă procesatorului nostru de plăți prin carduri de credit. Am contactat, de asemenea și ne-am oferit cooperarea pe deplin forțelor de aplicare a legii".

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana June 22, 2016

Lasa un comentariu