Amenințările cibernetice care vizează afacerile din Marea Britanie continuă să crească


Potrivit National Crime Agency din Marea Britanie și National Cyber Security Centre, este necesară o colaborare mai eficientă pentru a combate amenințările cibernetice care vizează afacerile britanice.

Un raport realizat în comun de aceste entități a constatat că industria și guvernul, precum și forțele de aplicare ale legii, trebuie să colaboreze pentru a face față cu succes creșterii atacurilor informatice agresive.

Raportul a constatat că atacurile de tip Distributed Denial of Service (DDoS) au experimentat o creștere notabilă, împreună cu atacurile de extorcare și ransomware.

Atacurile ransomware funcționează prin criptarea datelor din computerul victimei, după care codul malware solicită taxe pentru ca proprietarul să își poate recupera accesul la date.

Raportul susține că au fost înregistrate aproximativ 188 de atacuri la nivel înalt, care justifică implicarea NSC, alături de "nenumărate alte atacuri standard".

Aceasta nu este prima dată când companiile au fost avertizate cu privire la virulența crescută a criminalității informatice, în 2016 BT și KPMG au lansat un raport prin care organizațiile erau îndemnate să acorde o mai mare importanță înțelegerii acestei probleme.

Acest ultim avertisment venit din partea NCA și NCSC indică faptul că amenințarea reprezentată de infractorii cibernetici care vizează organizațiile din Marea Britanie va crește, accentuându-se de asemenea ideea că acest trend ascendent este în strânsă legătură cu Internetul obiectelor (IoT), care va furniza actori și "mai mulți vectori de atac ca oricând".

Dispozitivele conectate, multe dintre acestea nefiind întotdeauna securizate de către producători sau utilizatori, au schimbat fără îndoială peisajul securității, dar NCA și NCSC sunt încrezători că situația se va îmbunătăți, iar dispozitivele nesigure vor fi retrase de către producători în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, raportul insistă asupra ideii că guvernul Marii Britanii are de jucat un rol important în promovarea siguranței dispozitivelor inteligente, în dezvoltarea de standarde și măsuri de securitate corespunzătoare care să fie puse în aplicare.

Donald Toon, responsabil pentru criminalitatea informatică la NCA, adaugă faptul că afacerile și alte organizații private nu se pot ascunde de propriile responsabilități.

"Raportarea infracțiunilor cibernetice din partea companiilor este esențială dacă dorim să înțelegem pe deplin amenințarea și să adoptăm cele mai eficiente măsuri împotriva acestor atacuri ", a adăugat domnul Toon.

Georgiana March 15, 2017

Lasa un comentariu