Angajații au “un IQ scăzut în domeniul cibernetic”, în pofida nivelului ridicat de încredere din partea angajatorilor


Angajații aflați si de o parte și de cealaltă a Atlanticului nu au toate cunoștințele de bază în ceea ce privește securitatea informatică, în contrast puternic cu nivelul ridicat de încredere al corporațiilor în capacitățile lor cu privire la securitatea digitală.

Aceasta este principala constatare a unui nou sondaj realizat de Willis Towers Watson, unde s-a arătat că 63% dintre companiile din Marea Britanie consideră că sistemele lor sunt foarte bine protejate, având implementate procesele necesare pentru a face față eventualelor breșe care ar putea apărea.

Cu toate acestea, sondajul a relevat o lipsă de cunoștințe de bază chiar în rândul angajaților, aproape jumătate dintre aceștia afirmând că este "sigur să deschidă orice e-mail pe calculatorul lor de lucru".

Lipsa unor sesiuni de training din domeniul securității informatice ar putea fi cauza principală a problemei, 62% dintre respondenți declarând că au terminat doar sesiunile de training relevante "pentru că era necesar".

Aproape jumătate (46%) dintre angajații chestionați au petrecut mai puțin de 30 de minute în cadrul training-ului, în timp ce peste un sfert (27%) nu au primit niciun tip de formare.

Consecințele potențiale ale acestor lacune în materie de cunoștințe sunt alarmante, angajații britanici clasând categoria de "înțelegere insuficientă" a securității cibernetice drept una dintre cele mai mari bariere în gestionarea eficientă a riscurilor la adresa securității datelor.

Constatările ar putea ridica nivelul preocupărilor legate de pregătirile ce țin de de intrarea în vigoare a reglementărilor aduse de GDPR, care urmează să exercite acțiunile legale în luna mai a anului viitor.

În ciuda faptului că marea majoritate a afacerilor ce iși desfășoară activitatea în America susțin că respectarea GDPR este în fruntea priorităților lor, un raport efectuat de către IDC, publicat luna trecută sugerează că doar una din cinci companii din Europa este pregătită pentru noile reguli.

Abordarea unui astfel de decalaj în cunoaștere va fi crucială, Anthony Dagostino, șeful Global Cyber ​​Risk din Willis Towers Watson, avertizând: "O strategie de management al riscului cibernetic presupune ca în centrul său să se afle o forță de muncă inteligentă, dar organizațiile trebuie să știe mai întâi unde se găsesc vulnerabilitățile pentru a acoperi lipsurile”.

"Multe organizații se confruntă cu deficiențe de talente și lipsa de competențe în departamentele lor IT, care la rândul lor creează lacune semnificative în măsurile globale de securitate".

 

EDITOR

oana June 16, 2017

Lasa un comentariu