Angajații riscă penalizări pentru “interpretarea greșită a politicii de securitate”


Companiile vor adopta o abordare mult mai restrictivă în ceea ce privește amenințările interne, prin penalizarea angajaților care “permit o breșă în securitatea datelor”, conform unui nou studiu.

Studiul intitulat “Defending Data: Turning Cybersecurity Inside Out With Corporate Leadership Perspectives on Reshaping Our Information Protection Practices”, ne arată că angajații sunt din ce în ce mai puțin receptivi când vine vorba de tehnicile de securitate.

Deloc surprinzător, majoritatea (93%) respondenților consideră “comportamentul uman” ca fiind cea mai mare slăbiciune în protecția datelor.

După cum a remarcat un lider al serviciilor financiare: “Este unanim recunsocut acum, că toată lumea este reponsabilă de securitatea online, nu doar cei care lucrează în IT.”

În consecință, Nuix, care a comandat sondajul, consideră că firmele vor începe să mustre angajații, care "înțeleg greșit, interpretează incorect, sau judecă eronat politicile și procedurile de securitate de lungă durată".

Problema amenințărilor din interior a devenit atât de răspândită încât Nuix prezice că acele companii care nu implementează un program de protecție internă vor fi obligate să facă acest lucru de către instanțele de judecată.

În plus, Keith Lowry, senior vice president al serviciul de informații care se ocupă de pericole și de analiză la Nuix, a explicat, cu cât apar mai multe victime ale violării datelor care să dovedească neglijența din partea unui custode de date, cu atât menținerea unor standarde ridicate de securitate devine extrem de importantă.

"Reglementările din domeniu, cum ar fi Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite au, de asemenea, autoritatea de a aplica legile securității cibernetice, ceea ce complică și mai mult mediul înconjurător", a adăugat el.

De asemenea, sondajul a constatat că cele mai multe organizații consideră că securitatea informațiilor este una dintre cele mai mari priorități în corporații, alături de rentabilitate.

Nuix preconizează că noile tehnologii vor ajuta companiile să dezvolte protocoale de securitate mult mai puternice, dar să și încurajeze o mai bună conștientizare a angajaților.

Studiul speră să ajute la reducerea unora dintre principalele probleme legate de amenințările de securitate din interior, contribuind la îmbunătățirea securității cibernetice la scară globală.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana March 16, 2016

Lasa un comentariu