În “războiul” dintre protejarea vieții private și securitate trebuie să se ajungă la un consens


Specialiștii în securitatea cibernetică își unesc eforturile cu oficialii guvernamentali pentru a încerca să “încheie războiul dintre intimitate și securitate”.

Digital Equilibrium Project, așa cum este cunoscut, își dorește să “promoveze un dialog nou, productiv, despre echilibrul dintre securitate și viața privată în lume conectată”.

Recent a fost lansată lucrarea  “fundamentală” cu privire la această dezbatere, “Balancing Security and Privacy in the Connected World”, marți, 01 martie, la Conferința RSA din San Francisco, SUA.

Grupul speră ca proiectul - și documentul care îl susține - vor încuraja ambele părți ale dezbaterii vieții private vs. securitate să discute mai bine problemele.

Acest eveniment este destinat să "pună capăt luărilor de poziție pe care le vedem între Apple și guvernul Statelor Unite", susțin autorii și participanții la acest proiect.

"Am păstrat o distanță foarte strânsă de dezbaterea pe marginea vieții private și securității, în calitate de autor al unei legislații reper în domeniul securității cibernetice", a comentat Dutch Ruppersberger, un congresmen american, susținător al securității cibernetice.

"Am fost întristat să văd susținători din rândul guvernului și industriei, care desenează linii ferme în nisip. Acest lucru nu poate continua, dacă dorim să se producă schimbări semnificative în modul în care protejăm... drepturile cetățenilor privați”.

Discutând tot pe această problemă, Art Coviello, fostul președinte executiv al RSA, a declarat că cearta dintre guvernul Statelor Unite și Apple reprezintă "simptome ale unei probleme mai mari".

Mai sunt multe de făcut pentru a prinde din urmă lumea digitală în care ne aflăm, a continuat el - legi, politici și "constructe sociale" trebuie să fie actualizate.

El a explicat: "Suntem într-un ritm în care vom conecta un alt miliard de oameni și un miliard de dispozitive la internet în următorii 5-10 ani, fără a avea infrastructura națională sau globală răspunzătoare pentru modul în care viața privată, ilegalitățile, agresiunea statului-națiune și responsabilitatea corporativă vor fi abordate. "

Lucrarea va fi oferită președintelui Barack Obama, cât și membrilor actuali ai Camerei și Senatului.

Georgiana March 18, 2016

Lasa un comentariu