“Industrializarea” infracțiunilor cibernetice planează asupra noastră


Începem să ne confruntăm cu “industrializarea” infracțiunilor cibernetice, aceasta este ipoteza unui specialist.

Dr. Adrian Nish, coordonatorul echipei de prevenție a amenințărilor cibernetice la BAE, afirmă că infractorii din mediul online devin din ce în ce mai “profesioniști”, informează “The Telegraph”.

Acesta explică: “Infractorii lansează înșelătoriile derulate prin telefon, scriindu-și propriul software care vine la pachet cu un acord de servicii și garanții de restituire ale banilor în cazul în care codul va fi detectat, promițând înlocuirea acestuia.”

Ziarul britanic a relevat, de asemenea, că grupul de apărare se confruntă cu runde necruțătoare de atacuri cibernetice.

Compania afirmă că aceste atacuri se întâmplă de cel puțin două ori pe lună, infractorii încercând să fure date secrete și sensibile folosite în tehnicile de apărare.

BAE Systems, care este al treilea cel mai mare grup producător de armament din lume susține că atacatorii sunt susținuți de guverne străine, care se află în spatele atacurilor.

Cei responsabili pentru acele breșe sunt așa-numiții "suspecți neobișnuiți".

Acești infractori au fost grupați în șase categorii – catâri, profesioniști, pioni ai statului, activiști, „cei care scapă„” și oameni „din interior”.

“Cei care scapă” sunt descriși de exemplu, ca fiind indivizi "cu vârstă prea mică pentru a fi urmăriți penal", în timp ce catârii sunt acei "oportuniști naivi care nu-și dau seama că lucrează pentru bande criminale care spală bani.”

Kevin Taylor, Head of Applied Intelligence Business la BAE, a declarat pentru “The Telegraph”: "În spatele fiecărui atac cibernetic este un om real, cu motivații și metode de operare.”

"Înțelegerea amenințării din perspectiva a ceea ce îi motivează și a modului în care aceștia operează reprezintă modalitatea proprice de apărare împotriva lor.”

 

KARL THOMAS
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana March 22, 2016

Lasa un comentariu