Organizațiile ne sfătuiesc să investim într-o cultură a securității cibernetice


O cultură a securității cibernetice este esențială pentru organizațiile de astăzi pentru a fi în măsură să se apere cu succes de atacurile informatice.

Aceasta este părerea lui Lindsay Goodspeed, specialist în comunicare la Payment Card Industry Security Standards Council.

Scriind într-un post pe blogul companiei, Goodspeed a explicat că prioritizarea securității este esențială pentru toate tipurile de întreprinderi, mari sau mici.

Din ce în ce mai multă lume devine o țintă, ceea ce înseamnă că dacă nu credeți sau dacă nu investiți într-o cultură a securității cibernetice, deveniți vulnerabili la tot felul de amenințări.

"Dacă organizația nu dispune de o cultură securității în ADN-ul său, este o chestiune de timp până când veți fi ținta unui atac cibernetic.", afirmă Lindsay Goodspeed

"De aceea, construirea unei culturi de securitate – una care este stratificată și care prioritizează oamenii, procesele și tehnologia – este imperativă în ecosistemul de plată care evoluează rapid în zilele noastre."

Goodspeed a continuat să spună că toată lumea dintr-o organizație, de la membrii consiliului la specialiștii IT, a forței de muncă în general, trebuie să fie instruiți, cel puțin, cu elementele de bază.

Această abordare colectivă nu este importantă doar pentru stabilirea unei culturi a securității cibernetice, dar, de asemenea, este importantă pentru creșterea gradului de conștientizare și pentru înțelegerea generală.

Postarea de pe blog se bazează pe datele furnizate de către Payment Card Industry Security Standards Council, care a relevat o posibilă majorare a amenzilor din încălcările datelor, grație modificărilor aduse legislației UE.

De exemplu, după cum a raportat Business Insider, organizațiile din Marea Britanie s-ar putea confrunta cu până la 148 miliarde $ (aproximativ 122 miliarde £) din amenzi numai pentru deficiențele privind securitatea informatică din 2018.

"Noua legislație UE va schimba regulile jocului atât pentru organizațiile mari, cât și pentru IMM-uri", Jeremy King, director internațional la Payment Card Industry Security Standards Council, a fost citat de către un furnizor de știri online.

"Autoritatea de reglementare va fi în măsură să impună o creștere imensă în sancțiuni pentru încălcările securității și rămâne de văzut dacă întreprinderile care se confruntă cu aceste amenzi vor fi în măsură să-și asume costurile."

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana October 18, 2016

Lasa un comentariu