Securitatea cibernetică strategică va diminua “extinderea amenințărilor”


Companiile trebuie să implementeze procese strategice de securitate informatică pentru a fi mai bine protejate împotriva amenințărilor emergente ale atacurilor cibernetice, conform unui nou studiu.

Raportul anual realizat recent de Cisco a subliniat faptul că mai mult de o treime dintre organizațiile care au suferit o încălcare a securității în 2016 au raportat o pierdere de venituri de peste 20%, ceea ce subliniază cât pot fi de devastatoare astfel de atacuri.

Ca urmare, securitatea informatică a fost în prim-plan pentru multe companii dintr-o gamă vastă de industrii, 90% dintre organizațiile afectate afirmând că intenționează să îmbunătățească tehnologiile de apărare.

Dintre acestea, aproximativ 38% își doresc să separe funcțiile IT și cele de securitate, în timp ce alte companii în proporție de 38% plănuiesc să sporească conștientizarea securității în rândul angajaților.

Cu toate acestea, cei 3.000 de ofițeri de securitate principali (CSO) care au participat la sondaj cred că există încă unele bariere în calea adoptării securității.

Factori precum constrângerile bugetare, compatibilitatea slabă a sistemelor și lipsa muncitorilor calificați au fost subliniați de OSC ca fiind principalele obstacole pentru avansarea în continuare a politicilor strategice ale securității cibernetice.

John Stewart, vicepreședinte senior la Cisco, a declarat: "Este necesară o îmbunătățire și aceasta ar trebui să fie măsurată prin eficacitate, costuri și prin managementul riscului. Raportul demonstrează și justifică acest lucru, răspunzând la luptele noastre cu privire la buget, personal, inovație și arhitectură."

Efectele survenite în urma unei încălcări a datelor sunt semnificative, conform unui raport recent al Internet Society unde se susține ideea că aproximativ 59% dintre utilizatori s-ar gândi de două ori înainte de a încheia afaceri cu întreprinderile afectate.

Aceste îndoieli, potrivit unui studiu realizat de Gemalto în iunie anul trecut, se pot răspândi lucrătorilor în cadrul companiei.

Într-un studiu al 1100 de factori de decizie din IT, 69% au declarat că nu erau siguri că datele organizației lor ar fi sigure dacă securitatea lor au fost încălcată.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana February 7, 2017

Lasa un comentariu