Un bărbat din Chicago pledează vinovat în cazul breșei de date a conturilor iCloud ale celebrităților


Un bărbat de 28 de ani, din Chicago, a pledat vinovat pentru utilizarea escrocherii de tip phishing pentru a avea acces ilegal la peste 300 de conturi iCloud și Gmail, iar aproximativ 30 dintre acestea au aparținut unor celebrități.

Breșa de date iCloud la nivel înalt, a fost numită "celebgate" și a dus la scurgerea de fotografii nud pe internet, în 2014. Cu toate acestea, este important de reținut că inculpatul Edward Majerczyk este acuzat doar pentru furtul inițial și nu pentru scurgerea pozelor pe internet.

Printre victimele celebre se numără starul pop Rihanna și câștigătoarea unui Oscar, actrița Jennifer Lawrence.

BBC a raportat că dl. Majerczyk a trimis email-uri de tip phishing pentru a păcăli victimele să viziteze site-uril web-capcană care furau datele lor de conectare. E-mailurile arătau precum mesaje de avertizare de la furnizorii de servicii de internet.

El a pledat vinovat pentru o infracțiune ce viola legea Computer Fraud and Abuse Act, în special secțiunea dedicată accesului neautorizat pe un computer protejat pentru a obține informații.

Potrivit VentureBeat, dl. Majerczyk riscă până la cinci ani de închisoare pentru rolul său pe care l-a avut în atac. Un alt om, Ryan Collins, a pledat vinovat pentru aceeași infracțiune în martie și riscă, de asemenea, să fie condamnat.

"Acest acuzat nu a intrat doar în conturi de e-mail - a intrat în viața privată a victimelor sale, cauzând jenă și vătămări de durată", a declarat Deirdre Fike, directorul adjunct responsabil de la Biroul FBI Los Angeles.

"Deoarece majoritatea dintre noi folosesc dispozitive care conțin informații private, astfel de cazuri ne amintesc să ne protejăm datele. Membrii societății ale căror informații sunt foarte solicitate pot fi chiar și mai vulnerabili și vizați în mod direct. "

După cum cercetătorul senior de securitate ESET, Stephen Cobb, a scris atunci când povestea a apărut, vina pentru breșa de date ar trebui să fie îndreptată spre infractorii înșiși și nu spre victimele a căror securitate a fost încălcată.

"Oamenii ciudați care au furat pozele sunt cei responsabili de acest scandal și aceștia ar trebui să fie trași la răspundere", a explicat dl. Cobb.

"Dintr-un motiv bizar, lumea tinde să abordeze securitatea calculatorului în mod diferit față de securitatea fizică. Dacă uitați să încuiați mașina, acest lucru nu vă face responsabil dacă aceasta este furată. Hoțul mașinii este în mod clar singura persoană cu adevărat responsabilă."

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana July 6, 2016

Lasa un comentariu