Breșa de date cu un nivel ridicat de importanță de la Sage atrage atenția asupra amenințărilor interne


Cea mai recentă breșă de date de la Sage a inclus date cu un profil ridicat de importanță și a subliniat necesitatea ca organizațiile să investească în programe de securitate cibernetică pentru a se menține în condiții de siguranță împotriva amenințărilor interne.

Compania FTSE 100 a anunțat pe Facebook că sistemul a fost compromis, pe baza unui acces neautorizat ce s-a petrecut prin intermediul unei “autentificări interne”.

Deși este încă neclar modul în care s-a derulat această pătrundere abuzivă, s-a atras atenția asupra punctelor slabe din cadrul organizațiilor, fie acestea mari sau mici.

Sage a declarat pe rețeaua de socializare că “un mic număr de clienți, dintre cei pe care îi are în Marea Britanie" au fost afectați de acest incident.

Cu toate acestea, mai mulți furnizori de știri, precum Guardian sau BBC sugerează că aproximativ 280 de întreprinderi au fost implicate în această breșă de date de profil înalt.

“Noi investigăm accesul neautorizat la informațiile despre clienții, utilizând o conectare internă”, a susținut Sage într-o declarație.

“Nu putem comenta mai departe, atât timp cât lucrăm cu autoritățile pentru a se efectua investigațiile necesare, dar clienții noștri rămân principala prioritate și vom discuta direct cu cei afectați.”

În ce măsură va fi acest lucru de dăunător, din punctul de vedere al unui brand, se poate vorbi doar speculativ, dar deja compania de software pentru contabilitate și salarizare a experimentat repercusiuni financiare.

Luni dimineața (15 august), investitorii au răspuns în mod rapid și negativ la știrile legate de încălcarea securității datelor – Sage a avut cel mai mare declin în lista FTSE 100.

Biroul Comisarului de Informare din Marea Britanie urmează să verifice dacă Sage are o parte din vină pentru accesul neautorizat.

În cazul în care se va constata acest lucru, acesta are puterea de a acorda pedeapsa corespunzătoare. Aceasta include urmărirea penală și/sau un audit.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana August 17, 2016

Lasa un comentariu