Ghicirea în mediul online a parolelor este “o amenințare majoră la adresa securității “


Ghicirea în mediul online a parolelor reprezintă o amenințare majoră pentru securitatea online, potrivit unei noi cercetări.

În urma analizei s-a descoperit că această tehnică exploatează carențele de securitate identificate în cazul multor utilizatori, în acest caz fiind vorba de utilizarea aceleiași parole – care de cele mai multe ori conține informații personale – la mai multe conturi pe care aceștia le dețin.

Autorii studiului, rezultat dint-o colaborare între Universitatea Lancaster de Informatică și Comunicații și Universitatea de Matematică și Științe Informatice din Fujian, au declarat că această abordare este în realitate o “amenințare subestimată”.

“Am demonstrat că un număr mare de parole poate fi ghicit dacă sunt cunoscute, de către atacator, informații personale ale utilizatorului”, a notat Ding Wang, autor principal al studiului. “Acest lucru este valabil mai ales dacă se cunosc parolele de la alte conturi deținute de potențiala victimă.”

Profesorul Ping Wang, autorul corespondent al lucrării, a adăugat că posibilitatea de ghicire a parolelor în mediul online reprezintă o “preocupare serioasă de securitate”.

Această ipoteză este susținută de două motive, a continuat acesta să explice. În primul rând, există o mulțime de informații personale de identificare ușor de accesat pentru infractorii cibernetici.

În al doilea rând, infractorii de acest tip au capacitatea, de asemenea, de a obține milioane de parole compromise în urma breșelor de date din trecut și din prezent.

“Rezultatele noastre ar trebui să încurajeze oamenii să varieze mult mai mult parolele pe care le folosesc pe diferite site-uri, pentru a îngreuna procesul de ghicire a parolelor pentru infractori”, a afirmat Dr. Jeff Yan, co-autor al studiului.

“Această lucrare ar trebui, de asemenea, să contribuie la informarea furnizorilor de servicii de internet care doresc să introducă măsuri mai drastice de securitate în vederea detectării și împiedicării ghicitului în mediul online.”

O abordare cu un nivel ridicat de recomandare este utilizarea passphrase-urilor. Spre deosebire de parole, acestea tind să fie mai complexe și mai lungi, dar la fel de ușor de reținut.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

 

oana November 10, 2016

Lasa un comentariu