Google atrage atenția asupra site-urilor nesigure de tip HTTP


Google urmărește să ofere o mai mare transparență cu privire la securitatea online prin identificarea în mod public – sau prin “marcare” – a site-urilor web care nu sunt atât de sigure, pe cât ar trebui să fie.

Într-o postare pe blog, Emily Schechter, product manager în cadrul echipei de securitate de la Chrome, a relevant faptul că începând din anul 2017, browser-ul va eticheta site-urile HTTP care “transmit parole sau detalii ale cardului” ca fiind nesigure.

Acest lucru face parte din efortul amplu depus de Google pentru a face internetul cât mai sigur posibil și pentru ca HTTPS să reprezinte un standard general valabil.

“Chrome indică în prezent conexiunile HTTP cu un indicator neutru,” a afirmat Emily Schechter.

“Acest lucru nu reflectă adevărata lipsă de securitate pentru conexiunile HTTP. Atunci când accesați un site web prin HTTP, acesta poate fi vizualizat sau modificat de altcineva de pe rețea, înainte de a ajunge la dumneavoastră.”

Prima etapă a strategiei HTTPS urmărite de Google – care va urma să fie decalată – este identificarea site-urilor web HTTP care au, în mod specific, câmpuri destinate pentru parole sau detalii ale cardului de credit.

Într-un articol pentru Motherboard, Schechter a susținut: “Cu siguranță avem în plan să etichetăm toate paginile HTTP ca fiind nesecurizate, în cele din urmă.”

“Am vrut să fim cu adevărat atenți în acest aspect și am dorit ca lucrurile să funcționeze corect.”

Anul trecut, Google a descris HTTPS ca fiind “piatra de temelie a securității pe internet”, explicând că protocolul vine cu numeroase beneficii.

Astfel, este mult mai dificil pentru infractorii cibernetici să aibă acces la informații sensibile, iar utilizatorii sunt alertați în cazul site-urilor web posibil malițioase.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana September 12, 2016

Lasa un comentariu