Google introduce HTTPS pentru numele de domeniu blogspot


Google adaugă încă un strat de protecție la world wide web prin introducerea HTTPS pentru fiecare nume de domeniu blogspot.

Pe blogul oficial al companiei, Milinda Perera, inginer software ce face parte din echipa de securitate a gigantului tehnologic, a declarat că fiecare pagină va fi de acum criptată.

Dacă în trecut, paginile aveau disponibilă o setare de activare, Google a decis că acest tip de securitate este necesar, fiind de acum implicit.

“Vom adăuga, de asemenea, o nouă setare numită HTTPS Redirect care va permite să vă înscrieți pentru a redirecționa interogările HTTP către HTTPS”, a continuat dl. Perera.

“În timp ce toate blogurile blogspot vor avea o versiune HTTPS disponibilă, activând această nouă setare, toți vizitatorii vor fi redirecționat către versiunea HTTPS a blogului dvs. la https: // < blog-ul dvs.> .blogspot.com, chiar dacă ei merg de fapt la http: // < blog-ul dvs.> .blogspot.com ".

Atunci când Google a anunțat pentru prima dată, în septembrie 2015, faptul că oferă HTTPS pentru blogspot, acesta a descris protocolul ca fiind “piatra de temelie pentru securitatea internetului”.

Declarând la momentul respectiv, Jo-el van Bergen, un inginer senior de software al companiei, a evidențiat două avantaje cheie ale HTTPS.

În primul rând, este mult mai dificil pentru infractorii cibernetici să aibă acces și să fure informațiile, iar în al doilea rând, vă asigură că vizitatorii vă accesează printr-un website autentic.

În luna martie, Google a dezvăluit că a adăugat o nouă categorie raportului său de transparență, care este proiectat să “monitorizeze utilizarea criptării HTTPS pe toate cererile trimise către serverele sale”.

Monitorizarea face parte dintr-o strategie mai amplă pentru a cripta pe deplin toate serviciile și produsele sale, lucru mai ușor de zis decât de făcut.

De exemplu, barierele în acest sens includ anumite elemente hardware și software mai vechi, ce nu pot suporta noile tehnologii de criptare.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana May 5, 2016

Lasa un comentariu