Mark Zuckerberg susține aplicarea benzilor peste camera web


postare pe Facebook a lui Mark Zuckerberg a atras atenția, dar din motive greșite.

CEO-ul rețelei de socializare a sărbătorit popularitatea în continuă creștere a aplicației Instagram, care are acum peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar, dar această etapă a fost imediat eclipsată de altceva, cu totul diferit.

În imaginea care însoțea postarea, ceea ce se vede pe fundal pare a fi laptopul său. Nimic anormal până acum, totuși, la o examinare mai atentă camera web și jack-ul audio de pe Macbook-ul său par a fi acoperite cu bandă adezivă.

Nu mai trebuie menționat că această abordare prudentă în cazul securității a cauzat agitație destul de mare în mediul online, cu multe speculații legate de motivul pentru care Mark Zuckerberg a făcut acest lucru.

Cei care sunt la curent cu subiectele ce țin de securitate, vor ști că acest lucru nu este ceva nou și nici nu demonstrează un comportament prudent până la exagerare.

Spre exemplu, în aprilie, directorul FBI, James Comey, a dezvăluit că el însuși folosește bandă adezivă pentru a acoperi camera web personală.

Luând cuvântul la un eveniment la Colegiul Kenyon din Ohio, acesta a afirmat: “Am văzut ceva de genul la știri, așa că am copiat ideea”.

“Am pus o bucată de bandă — evident, am un laptop, un laptop personal — am pus o bucată de bandă adezivă peste cameră. Deoarece am văzut pe cineva mai deștept decât sunt eu că avea o bucată de bandă aplicată pe cameră.”

Realitatea este, de fapt, că infractorii pot exploata, de exemplu camerele web, pe care le transformă apoi într-un “instrument pentru spionaj”.

Alex Hern, reporter de tehnologie la the Guardian, sugerează că cei mai mulți oameni ar trebui “probabil” să urmeze exemplul lui Zuckerberg.

El a afirmat: “Nu este ceva complicat, majoritatea experților în securitate fac acest lucru și ar putea fi minimizate daunele – chiar dacă acestea sunt doar la nivel emoțional – în cazul unei infracțiuni cibernetice grave.”

Acoperirea unei camere web este totuși o metodă destul de populară. Un sondaj de opinie raportează faptul că în prezent, 44% dintre oameni acoperă camera lor încorporată.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana June 23, 2016

Lasa un comentariu