Strategie majoră de securitate pe internet pentru a “consolida siguranța online” a copiilor din Marea Britanie


Guvernul britanic a început să lucreze la o nouă strategie de securitate pe internet, despre care se presupune că va face din Marea Britanie “cel mai sigur loc din lume” pentru copii, în mediul online.

Noua abordare se va concentra pe patru domenii: ajutarea tinerilor pentru ca aceștia să se descurce în cele din urmă singuri; creșterea conștientizării cu privire la pericolele din mediul online pe care o au părinții, astfel încât să poată discuta eficient cu cei mici; plasarea unui accent mai mare pe responsabilitățile industriei și explorarea modului în care tehnologia poate fi utilizată pentru a oferi soluții la această problemă.

Un raport ce  urmează să fie întocmit, urmează să analizeze în detaliu modul în care tinerii folosesc internetul,și va explora de asemenea climatul online actual, din punct de vedere al amenințărilor prezente în mediul online.

Vor și programate și o serie de discuții la o masa rotunda, ce vor implica miniștri și oficiali de la departamentele reprezentative din cadrul guvernului.

Elaborarea strategiei de securitate pe internet este condusă de secretarul de stat pentru cultură din Marea Britanie, Karen Bradley.

“Este tot mai clar faptul că unele comportamente inacceptabile în mediul offline sunt tolerate sau chiar încurajate în cel online – uneori, având chiar consecințe devastatoare”, a afirmat Bradley.

“Suntem hotărâți să facem din Marea Britanie cel mai sigur loc din lume și să ajutăm oamenii să se protejeze împotriva riscurilor pe care le-ar putea confrunta.”

Dorința de a asigura celor mici un mediu de care pot să se bucure și condiții sigure în cazul navigării pe internet reprezintă un subiect tot mai stringent, pe măsură ce numărul de amenințări online continuă să crescă.

Hărțuirea cibernetică, mesajele cu conotație sexuală și conținutul care promovează auto-vătămarea corporală sunt raportate ca fiind lucruri care preocupă din ce în ce mai mult părinții.

Spre exemplu, cifrele dezvăluite anul trecut de Asociația PSHE au arătat că problema legată de sexting a fost deosebit de presantă pentru 78% dintre părinții din Marea Britanie, depășind și numărul celor preocupați de abuzul de alcool (69%).

Similar, un raport din 2016 emis de Comisarul pentru Securitatea Copiilor a constat că unul din 10 tineri din Marea Britanie fost victima hărțuirii pe Internet și că există, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri de auto-vătămare corporală.

Mai mult decât atât, statisticile recente prezentate de către Agenția Națională a Criminalității sugerează că infractorii cibernetici sunt din ce în ce mai tineri, cu o medie de vârstă a suspecților de doar 17 ani, la nivelul analizei de anul trecut.

 

EDITOR

oana March 7, 2017

Lasa un comentariu