Securitatea tabletei: este la fel de bună ca cea a telefonului dumneavoastră?


Firește, când vine vorba de securitatea echipamentelor mobile, o atenție deosebită este îndreptată către smartphone-uri. Nu este un lucru atât de surprinzător, deoarece aceste computere miniaturizate la dimensiunea potrivita pentru a intra întru-un buzunar au preluat rapid cele mai multe sarcini digitale ale vieții personale și profesionale. În consecință, securitatea acestora este de o importanță capitală aici.

În mod similar, tabletele au o funcționalitate importantă în multe case, precum și în multe birouri sau locuri de muncă. Cu toate acestea, se pare că abordarea noastră cu privire la securitatea informatică cu acestor dispozitive nu este la fel de meticuloasă ca aceea adoptată în cazul telefoanelor inteligente (care și aceasta, uneori, ar putea fi mai bună).

Acest scurt articol are scopul de a atrage atenția asupra câtorva lucruri esențiale pe care ar trebui să le realizați pentru a vă menține securitatea tabletelor, astfel încât oriunde vă aflați, indiferent de ce faceți, să rămâneți încrezători că  infractorii cibernetici vor fi tinuți la distanță.

La urma urmei, odată cu veștile conform cărora Android, a depășit pentru prima dată Windows drept "cel mai popular sistem de operare din lume, în ceea ce priveste utilizarea internetului", suntem într-un nou punct de vârf. Și infractorii cibernetici sunt în totalitate conștienți de acest lucru.

Rezumați-vă la aplicațiile oficiale

Asigurați-vă că descărcați aplicații legitime, de încredere, filtrate eficient contra intențiilor malware, din magazinele oficiale de aplicații.

Dar și aici trebuie să fiți în gardă, deoarece aplicațiile malițioase își pot face loc și pe aceste platforme, așa cum a subliniat recent Lukas Stefanko, ESET.

Blocați accesul neautorizat cu atenție

Blocați dispozitivul cu un cod PIN sau cu o parolă unică și schimbați acest lucru în mod regulat, pentru a vă asigura că numai dumneavoastră accesați dispozitivul .

De asemenea, dacă utilizați tableta într-un spațiu public sau la serviciu, asigurați-vă că dispozitivul dvs. se va bloca automat în cel mai scurt timp posibil.

Utilizați o soluție de securitate inteligentă

Instalați o soluție de securitate specifică unui dispozitiv mobil, una proiectată special pentru sistemul dvs. de operare.

O astfel de soluție oferă o varietate de măsuri de securitate, inclusiv blocarea la distanță, protecție anti-phishing, urmărirea locației și capacități de ștergere de la distanță.

Adoptați o atitudine proactivă de precauție în privința Wi-Fi-ului public

Nu alegeți să vă conectați automat la hotspot-urile publice Wi-Fi; dezactivați această caracteristică pe tabletă.

S-ar putea să pară incomod, dar, făcând acest lucru, preluați în mod activ controlul asupra securității dispozitivului. Iată câteva sfaturi suplimentare pentru accesul la aceste rețele.

Întotdeauna aveți grijă de securitatea dvs.

De la navigarea pe internet până la chat-ul pe social media sau procesul de online banking  fiți atenți la semnele care arată că ceva nu în regulă.

E-mailurile nesolicitate care vă cer să faceți clic pe un link scurtat și prietenii care partajează link-uri către promoții prea bune pentru a fi adevărate - prin aplicații de mesagerie sunt două exemple de activități rău intenționate.

Acest articol tratează elementele esențiale de securitate ale tabletelor. Folosiți-vă simțul practic, fiți vigilenți și niciodată nu subestimați infractorii cibernetici - vor căuta orice oportunitate, oricât de mică, pentru a exploata datele utililzatorilor. Nu le oferiți satisfacția. Fii ințelepți cibernetic și bucurați-vă de toate avantajele care vin odată cu deținerea unei tablete.

 

EDITOR

oana August 3, 2017

Lasa un comentariu