Millennials: Faceți cunoștință cu următoarea generație de specialiști în securitatea cibernetică


Millennials, numele dat unei generații născute, în general, între 1980 și 2000, face parte din cea mai mare generație vie. Pe măsură ce se maturizează și se transformă în profesioniști de 20 și 30 de ani, aceștia preiau conducerea de la părinți în toate sectoarele.

Dar, cu un deficit estimat la 1,8 milioane de lucrători în domeniul securității informațiilor până în 2022, lipsa forței de muncă presupune că implicarea din partea millennials va fi critică și poate restructura industria.

Gândiți-vă la diferența de competențe

Potrivit lui Stephen Cobb, cercetător de securitate senior la ESET, diferența de competențe în domeniul securității cibernetice este rezultatul unor cereri tot mai mari, cauzate de creșterea infracționalității cibernetice, precum și a lipsei de entuziasm al generațiilor anterioare de a menține și de a asigura sistemele existente.

Cobb a scris recent: "O mulțime de profesioniști cu experiență în domeniul securității ating vârsta de pensionare, în timp ce mulți dintre studenții de astăzi sunt mai atrași de recompensele potențiale ale construirii tehnologiei de mâine decât de asigurarea securității de ieri".

Cu toate acestea, din cauza atacurilor cibernetice, precum WannaCryptor, care au ajuns la nivel mondial luna trecută, importanța securității informatiei a căpătat o importanță tot mai mare. Acest lucru înseamnă că interesul pentru găsirea celor mai bune soluții pentru stoparea infracțiunilor cibernetice este tot mai mare.

Reechilibrarea industriei

După pensionarea experților în securitate, cei din generația baby boomers vor păși în "cel mai divers grup de lucrători în domeniul securității informației", potrivit unui studiu recent realizat de Centrul pentru Securitate Cibernetică și Educație (CCE)."

Acest lucru este important, deoarece cercetările arată în mod repetat că diferite locuri de muncă depășesc alternativele nesemnificative și se pare că securitatea informațiilor se îndreaptă în această direcție. Potrivit CCE, 78% dintre baby boomers din industrie au fost identificați ca fiind caucazieni. În cazul millennials, procentul este de doar 65.

Mai mult, un plus de tineri poate ajuta la reechilibrarea diferențelor dintre genuri. Începând cu 2015, femeile dețineau doar una din 10 poziții de securitate informatică. "Pe măsură ce femeile reprezintă mai mult de jumătate din populație și aproape jumătate din forța de muncă actuală, aceasta înseamnă că industria noastră ar putea să nu reușească să ajungă la profesioniști calificați, care nici măcar nu sunt conștienți de posibilitatea unei cariere în domeniul securității informatice", scrie cercetătorul ESET Lysa Myers.

Deblocarea talentului și încurajarea oamenilor din toate mediile de proveniență pentru a vedea securitatea informațiilor drept o cale de a face carieră este un mijloc de a ajuta rata de ocupare a forței de muncă să țină pasul cu rata de pensionare. Rapoartele arată că cererea pentru profesioniștii din domeniul securității informatice a crescut de 3,5 ori mai rapid decât piața globală a locurilor de muncă IT și de 12 ori mai rapid decât piața totală a forței de muncă.

Dar un sondaj efectuat de Raytheon și NCSA în 2014 a constatat că 67% dintre bărbați și 77% dintre femeile din SUA au susținut că nici un profesor de liceu sau consilier de carieră nu a menționat vreodată ideea unei cariere în domeniul securității cibernetice.

În mod pozitiv diferit

Potrivit studiului CCE, millennials nu reprezintă doar o forță de muncă diversă - ei sunt, de asemenea, pozitivi și deschiși la schimbare.

Acesta a constatat că 58% din millennials erau optimiști cu privire la valorile performanțelor companiilor la un an după o breșă de date (față de 48% dintre boomers) și că este mai probabil să își schimbe în mod voluntar locurile de muncă - nu datorită satisfacției scăzute la locul de muncă, ci pentru a găsi avantaje profesionale mai bune.

Cercetările lor au arătat că millennials sunt dornici de programele de formare, respectiv de mentorat compuse din angajații cu experiență și din cei noi și de aranjamentele flexibile de lucru. Aceasta înseamnă că angajatorii care țin cont de decalajul de competențe ar face bine să ofere astfel de lucruri pentru a atrage generația millennials .

Cercetările mai amănunțite sugerează că millennials ar prefera locuri de muncă foarte bine plătite, calificate și diverse la firmele în care cred ei - ceea ce înseamnă că atât remunerația, cât și integritatea sunt importante.

Cum va fi modelat viitorul industriei, rămâne de văzut. Dar studiul sus-menționat a arătat că 37% dintre tinerii adulți sunt mai susceptibili să ia în considerare o carieră în domeniul securității cibernetice decât au fost cu un an înainte. Și astfel, deși este sigur că există un decalaj semnificativ în talentul cibernetic, entuziasmul și interesul pentru această industrie sunt în creștere și din ce în ce mai importante și relevante. Lucrurile se schimbă. Generația de millennials va urma să arate ce are mai bun.

 

EDITOR

 

Georgiana June 23, 2017

Lasa un comentariu