Prețul tehnologiei scade iar copiii au mai ușor acces la ea


În zona de startup a Consumer Electronics Show (CES), ediția  2018, îmi amintesc că am văzut un fondator care prezenta o variantă Raspberry Pi cu un ecran touchscreen cu o grafică excelentă, gândită să-i facă pe copii mai atrași de tehnologie.

Învățarea copiilor să codeze cu ajutorul unei interfețe de tip drag-n-drop este doar una dintre nenumăratele proiecte de tehnologie care au fost prezentate, proiecte care devin din ce în ce  mai accesibile și deci mai ușor de achiziționat pentru o familie, care dorește să le deschidă un orizont educațional copiilor lor.

În zilele noastre, puteți găsi inteligență artificială (via sisteme AI) încorporată în dispozitive care se pot conecta la pinii de expansiune ai unui computer miniaturizat, de tipul Raspberry Pi și să aveți astfel acces facil a o platformă de dezvoltare și de  testare, cu suficientă putere pentru a rula atât un sistem de operare și totuși capabilă să susțină dezvoltarea hardware directă, dacă acest lucru este dorit.

Fie că discutăm de posibilitatea de a acționa relee care activează sau dezactivează dispozitive în casa dvs. sau de posibilitatea de a conecta un senzor LIDAR ce interacționează cu mediul înconjurător și poate conduce  un robot controlat via Raspberry Pi, este la fel de posibil să fie dezvoltat un hack pentru un sistem software cu o investiție apropiată de prețul unei biciclete, investiție care poate de asemenea să asiste și dezvoltarea unei cariere în acest proces.

Am mers lângă un profesor de matematică pe unul dintre autobuzele CES și am întrebat de ce nu caută cu mai multă ardoare copiii tehnologia STEM.

Pe de-o parte, ei aparent pot interacționa la un nivel înalt cu tehnologia, dar lucrurile mai profunde nu sunt încă luate de ei în vedere și astfel nu se simt la fel utilizate. Cu toate acestea, există acces la ore gratuite de codare, iar un student poate viziona videoclipuri și tutoriale cu un conținut care să îi acopere orice dorință, premise care pot ajuta la  dezvoltarea și crearea următoarei generații de lucruri cool.

Multe din start up-urile prezente la eveniment lanseză module minuscule gata proiectate pentru a fi ușor integrate în diverse aplicații și tendința continuă. Poți achiziționa o mulțime de senzori și îi poți interconecta în orice fel dorești, lucru care mărește și mai mult șansele ca o nouă generație de inventatori să bată la ușă.

La ESET, noi investim foarte mult în următoarea generație de programatori - prin proiecte precum campania anuală Cyber ​​Boot Camp și Securing Our eCity- nu doar pentru că pentru noi tehnologia este cool, ci pentru că tinerii de astăzi vor trebui să învețe se apere eficient împotriva viitoarelor amenințări la adresa datelor și a tehnologiilor digitale. Pentru a face acest lucru, copiii trebuie să învețe mai întâi  cum funcționează aceste tehnologii. În mod ironic, învățarea modului de a sparge și de a repara apoi o tehnologie software dată este fundamentală pentru mulți dintre studenți.

În cele din urmă, dacă tinerii se pot apropia mai devreme de lumea tehnologiei, printr-o interfață care este ușor de folosit și care implică un set de instrumente ieftine și distractive, atunci acest demers va conduce către o serie de activități distractive, preferate de tineri din ce în ce mai des. Fondatorul platformei de învățare Rapsberry Pi a spus că el provine dintr-un cadru didactic, și nu are un fundal tehnologic iar dacă acest lucru adresează aceste probleme într-un mod care se traduce prin învățarea și mai eficientă a copiilor cu atât mai bine. Dacă avem destui copii pe partea bună a tehnologiei, acest lucru ne va ajuta să ne menținem toți securitatea. Rețineți: fie investim în ei, fie ne apăram împotriva lor. Investiția este mai ieftină.

 

CAMERON CAMP

CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana March 9, 2018

Lasa un comentariu