Shopping online în luna cadourilor? Iată cum ne protejăm de site-uri și campanii false


Reducerile de sărbători tocmai au luat cu asalt toate magazinele, iar cumpărătorii vor începe căutarea de chilipiruri atât în mediul online cât și în offline. Retailerii vor încerca să creeze campanii de e-mail atractive, care încep deja să se infiltreze în inbox-urile noastre, iar infractorii cibernetici vor vedea această creștere în activitatea online ca o oportunitate de a crea și mai multe scam-uri.

Potrivit datelor furnizate de Criteo's Global Commerce Review, tranzacțiile de pe dispozitivele mobile și achizițiile in-app ajung la un procent de 61%, în vreme ce doar 39% dintre cumpărătorii online fac aceste achiziții de pe un desktop.

Scammerii încearcă, de asemenea, să profite de această deschidere a consumatorilor față de cumpărăturile online, ajutându-se de e-mailuri de phishing frauduloase, înșelătorii și site-uri web false. Având în vedere numărul tot mai mare de încălcări ale datelor care expun date personale și informațiile cardurilor de credit, nu a fost niciodată mai important să rămâneți vigilenți.

Vizionați acest scurt clip cu câteva sfaturi utile, pentru a transforma shopping-ul online într-o experiență cât mai sigură.

Tony Anscombe December 21, 2018

Lasa un comentariu