Apple: un bug serios al aplicației FaceTime a permis ascultarea utilizatorilor


Apple a promis să lanseze o actualizare de software săptămâna aceasta, pentru a remedia un bug serios al aplicației FaceTime, care poate fi ușor exploatat pentru a spiona alți oameni, potrivit unui raport 9to5Mac.

Un alt raport de pe site a dezvăluit luni că acest bug permite oricărui utilizator de iPhone să apeleze cu video un alt utilizator al sistemului iOS prin aplicația FaceTime și să primească conținut audio de la celălalt capăt - chiar înainte ca apelul să fie acceptat sau respins.

Cum se poate testa acest bug? Pe scurt, apelantul va iniția un apel prin FaceTime și, imediat după aceea, va activa funcția de apel de grup, dând click pe „Adăugați o persoană". Este nevoie ca apelantul să-și introducă propriul număr de telefon și va începe o conferință cu propriul număr și persoana apelată inițial. Doar de atât este nevoie ca FaceTime să înțeleagă că cel apelat a răspuns la „apelul conferință", iar telefonul său să dea acces la componenta audio, fără să trezească vreo suspiciune.

Puteți vedea o mică demonstrație aici:

https://twitter.com/BmManski/status/1089967572307640325

Iar asta nu este tot. Inițial, se credea că doar componenta audio a fost compromisă, însă BuzzFeed News reletează că acest bug poate da acces, de asemenea, la camera video frontală a receptorului. Dacă destinatarul respinge sau dă pe silențios apelul conferință prin apăsarea butonului home sau a celor de volum, telefonul lor va începe să trimită conținut video live. Din nou, acest lucru se întâmplă fără ca știrea victimei.

Acest „hack" destul de bizar se poate face la fel de ușor în cazul unui apel FaceTime de pe un iPhone pe un computer Mac. Potrivit CNN, bug-ul afectează iPhone-urile și iPad-urile ce rulează iOS 12.1, care au activat Group FaceTime, dar și computerele care rulează MacOS Mojave.

Problema a atras atenția guvernatorului New York-ului Andrew M. Cuomo, care a descris bug-ul ca fiind „o încălcare flagrantă a intimității".

The Verge arată că dezactivarea funcției Group FaceTime de către Apple a remediat în mare parte această problemă, în timp ce actualizarea de software este încă în lucru. Dacă acest lucru nu vă liniștește, puteți dezactiva între timp aplicația până când Apple lansează actualizarea.

Tomas Foltyn January 30, 2019

Lasa un comentariu