5 instrumente ieftine de confidențialitate a datelor pentru uz personal, dar scalabile și pentru business


Dacă, spre deosebire de companiile mari, nu aveți un buget de șase cifre, există totuși o serie lucruri interesante pe care le puteți face pentru a vă proteja datele și niște pași de urmat care vă pot îmbunătăți modul in care afacerea merge în siguranță. Chiar dacă nu plănuiți un IPO, dar sunteți în căutarea unor soluții bune de confidențialitate a datelor business, iată cinci idei care vă pot ajuta.

Autentificare multifactor (MFA)

Aici este ușor să obțineți o protecție decentă cu o investiție mică: un dispozitiv de autentificare hardware (de obicei USB / NFC) de la un producător de renume costă sub 50 USD și vă poate ajuta cu adevărat să securizați accesul - iar opțiunile software abundă și ele. Chiar și atunci când compania dvs. va deveni în viitor mare și mai complexă, sistemul rămâne scalabil, și foarte puțin vulnerabil la hacking.

Gestionarea parolelor

În acest punct important este să alegeți un produs care are o reputație bună de securitate. De obicei sunt ușor de găsit soluții ieftine sau unele chiar gratis, iar produsele care provin de la vendori de renume sunt ușor de integrat în infrastructurii mari, atunci când va fi nevoie in viitor.

Criptare prin e-mail

Nu mai trebuie să deveniți un expert tehnic pentru a utiliza această tehnologie. Puteți descărca un software gratuit sau ieftin, cum ar fi GPG, care poate fi folosit pentru a semna comunicarea prin e-mail, ceea ce face practic imposibil ca un adversar să vă impersoneze email-ul … sau îl puteți cripta complet, astfel încât un adversar nu poate intercepta semnificația sau … sau puteți implementa ambele sisteme. În cazul în care destinatarul e-mail-ului primește un mesaj de acest tip la un moment dat de la dvs. și nu are o semnătură criptografică, ar putea să înțeleagă că ceva nu e în regulă.

Router Wi-Fi securizat

Nu trebuie să cheltuiți mai mult decât costul unui router pentru acasă accesibil pentru a găsi ceva care are instrumente cu adevărat solide, suport bun în viitor, o reputație bună pentru securitate și o bază largă de utilizatori. Dacă alegeți branduri enterprise și căutați modelele lor de routere mai puțin costisitoare, comercializate în mod obișnuit pentru întreprinderi mici, acestea au caracteristici de securitate scalabile costând doar cu 50-100 USD mai mult cele pe cele consumer, din care intenționați oricum să alegeți.

VPN

Criptarea în mod implicit a traficului dvs. este o modalitate bună de a vă îndepărta de ochii neaveniți care pot încerca să spioneze datele dvs. în tranzit. Software-ul modern de rețea privată virtuală (VPN) nu este foarte dificil de configurat, unele pot fi chiar configurate pentru a vă conecta automat la pornirea sistemului. Din nou, căutați un furnizor care are o opțiune low-end, față de ceea ce este în mod normal considerat necesar pentru enterprise. Da, este posibil să nu aibă toate funcțiile posibile cum ar fi integrarea cu autentificarea prin Active Directory, dar mai târziu, dacă aveți nevoie, aveți șansa de a integra ceva cu care sunteți deja familiarizat și de a-l utiliza pur și simplu prin modernizarea licenței.

Dacă aveți unele dintre aceste elemente puse în aplicare, așa cum este descris mai sus, veți avea timp să vă familiarizați cu ele și veți obține deja un avantaj real daca va fi nevoie să scalați protecția în viitor. Dacă le utilizați la nivel personal și obțineți mai târziu un loc de muncă cu cerințe de securitate sporite, vor fi bucuroși să știe că sunteți deja la curent cu aceste tehnologii. Chiar dacă vor fi sisteme diferite, vor exista probabil multe asemănări cu ceea ce știți deja. Între timp, veți avea mai multă liniște sufletească în privința securității datelor dumneavoastră valoroase fără a vă afecta sever bugetul.

Cameron Camp December 6, 2019

Lasa un comentariu