Instituțiile financiare “trebuie să-și prioritizeze” securitatea cibernetică


Instituțiile financiare trebuie să prioritizeze securitatea cibernetică , potrivit unui nou raport intitulat Cyber and the City.

Relatând într-una dintre prefețe, Mark Weil, CEO al Marsh Ltd și președinte al TheCityUK Cyber Taskforce, afirmă că acest lucru nu se întâmplă în prezent.

El a explicat că vulnerabilitățile cibernetice tind să nu preocupe liderii din sectorul serviciilor profesionale și financiare.

De obicei, această problemă importantă este "manipulată de către specialiști". În timp ce acest lucru este liniștitor, subiectul trebuie totuși să fie centralizat.

"În afara unui număr restrâns de companii, încă nu vedem că securitatea informatică obține atenția de care are nevoie din partea liderilor din mediul business.", afirmă domnul Weil.

"Noi vrem să consolidăm progresele deja realizate, pentru a oferi conducătorilor instituțiilor financiare o bază pentru a rămâne înaintea infractorilor."

Lucrarea a subliniat motivul pentru sectorul financiar, care include bănci, asigurători și manageri de active, reprezintă un obiectiv.

"Conține date și bani care atrag infractorii, profilul publicului care atrage hacktivistșii și dramatismul economiei de a atrage teroriști și state ostile", a remarcat el.

Ca atare, orice atac grav poate avea repercusiuni serioase nu numai asupra, unei bănci de exemplu, cât și asupra clienților săi, sectorului din care face parte și economiei în general.

Când vine vorba de capacitatea de reacție în urma unui atac cibernetic, autorii raportului au constatat că multe firme înțeleg existența acestor amenințări reale.

În consecință, s-au luat măsuri adecvate pentru a susține securitatea lor. Cu toate acestea, există încă o mulțime de aspecte care urmează să fie puse la punct.

De exemplu, studiul a arătat că securitatea cibernetică nu este "tratată într-un mod riguros".

Cu alte cuvinte, multe firme nu au stabilit încă cum să contracareze vulnerabilități specifice, ceea ce sugerează o abordare mai generalizată a securității.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana May 23, 2016

Lasa un comentariu