Acum vă puteți folosi Iphone-ul drept cheie de securitate Google


Aveți nevoie doar să descărcați o aplicație dedicată

Anul trecut, Google a făcut posibilă pentru majoritatea utilizatorilor Android utilizarea telefonului lor drept cheie de securitate pentru conturile lor Google. Câteva luni mai târziu majoritatea utilizatorilor de iPhone primesc aceeași opțiune.

Conform postării transmise de Google, funcția a fost introdusă într-o actualizare a aplicației Google Smart Lock pe iOS și este disponibilă pentru toți proprietarii de iPhone care rulează iOS 10 sau versiunile mai noi. Noua funcționalitate transformă în esență smartphone-urile în chei de securitate compatibile FIDO2, permițând autentificarea în conturile Google de pe dispozitive ce rulează Windows 10, macOS, iOS și Chrome OS. Această opțiune utilizează Secure Enclave, componenta hardware a dispozitivelor moderne Apple care protejează datele cele mai sensibile ale utilizatorilor.

Această îmbunătățire a securității are legătură cu alinierea Google la Programul său de Protecție Avansată (PPA), care oferă o protecție suplimentară împotriva phishing-ului și a altor atacuri care se bazează pe datele de autentificare. Programul, care cerea inițial persoanelor să folosească chei de securitate hardware dedicate, se adresează în principal utilizatorilor cu risc ridicat.

Cu toate acestea, nu trebuie să fiți neapărat un om de afaceri de top, jurnalist sau politician pentru a vă îmbunătăți securitatea contului Google. Oricine utilizează un iPhone de generație recentă (iOS 10 sau o versiune mai nouă a sistemului de operare) sau Android (7.0 Nougat sau o versiune mai nouă) și dorește să prevină atacurile de deturnare a contului se poate înscrie în acest program și poate folosi de noile beneficii.

ARTICOL ÎNRUDIT: 2FA: dublați-vă securitatea

Într-adevăr, dacă dețineți un iPhone, utilizarea unei metode solide 2FA (de autentificare prin doi factori) pentru a vă proteja contul Google nu a fost niciodată mai ușoară. Pe lângă faptul că este mai sigură decât autentificarea în doi factori bazată pe SMS (2FA), noua opțiune este, de asemenea, mai convenabilă decât transportarea unui token de securitate separat, cum ar fi cheia de securitate Titan de la Google. De asemenea, în trecut, trebuia
în primul rând să cumpărați una dintre cheile de securitate dedicate .

Asta nu înseamnă că ar trebui să vă grăbiți să renunțați la tokenul de securitate odată ce treceți la opțiunea convenabilă de mai sus. O problemă potențială este pierderea sau furtul telefonului dvs., despre care Google afirmă că se rezolva cel mai bine prin deținerea unei chei de securitate suplimentare.

Cum să începeți

În primul rând, va trebui să activați noua opțiune 2FA în setările contului dvs. Google și să descărcați aplicația Google Smart Lock. Procesul ulterior de configurare este destul de rapid și auto-explicativ, dar, dacă este necesar, atunci ghidul pas cu pas al Google este disponibil pentru a vă ajuta.

Pentru a verifica conectările, va trebui să porniți Bluetooth-ul atât pe telefon, cât și pe computer, precum și să permiteți aplicației să trimită notificări push, care vor acționa ca al doilea factor de autentificare. Telefonul dvs. va trebui, de asemenea, să fie relativ aproape de computer, nedându-i unui phisher nicio sansă, decât dacă are acces fizic la telefonul dumneavoastră deblocat.

Vorbind despre phishing, Google a prezentat de mai multe ori capacitățile excelente ale autentificării 2FA bazate pe hardware. „Niciun utilizator care a folosit exclusiv cheile de securitate nu a devenit victimă a phishing-ului în timpul investigației noastre”, a spus gigantul tehnic despre rezultatele unui studiu de anul trecut.

Aceeași funcționalitate, pentru toate interesele și scopurile, este acum disponibilă pe toate dispozitivele iPhone și dispozitivele Android mai noi.

Georgiana January 21, 2020

Lasa un comentariu