Industria financiară ‘trebuie să se alăture în lupta împotriva criminalității cibernetice’


Industria financiară trebuie să treacă de partea unei mai bune înțelegeri a amenințării legate de criminalitatea cibernetică, conform spuselor unui expert.

Gottfried Leibbrandt, CEO la SWIFT, a descris securitatea cibernetică drept o “problemă critică”, ce trebuie îmbunătățită.

Dl. Leibbrandt, luând cuvântul la a 14-a Conferință Europeană de Servicii Financiare din Bruxelles, a recunoscut că acest lucru va reprezenta o luptă în continua desfășurare.

“Vor exista și mai multe atacuri cibernetice”, a afirmat acesta. “Inevitabil, unele dintre atacuri vor avea succes. Cunoscând acest lucru nu înseamnă neapărat că ne și conformăm.”

“Mai degrabă, acest lucru sugerează faptul că trebuie să muncim chiar mai mult la eforturile colective de apărare.”

Gottfried Leibbrandt a descris cyberheist-ul de la Bangladesh Bank ca un moment de cotitură – când infractorii cibernetici au realizat un profit de 81 de milioane de dolari în luna februarie, schimbând pentru totdeauna industria financiară.

Atacul ar fi putut fi și mai grav, dar o greșeală de ortografie a împiedicat atacatorii să atingă aproape 1 miliard de dolari.

“Aceasta reprezintă o mare afacere,” a continuat dl. Leibbrandt în discursul său. “Și ajunge chiar în miezul domeniului bancar. Păstrarea banilor în siguranță reprezintă o acțiune de bază pentru bănci.”

Legat de acest subiect, Comisia de Securitate și de Exchange (SEC) din America a susținut faptul că infracționalitatea cibernetică reprezintă cea mai mare amenințare cu care se confruntă industria financiară.

Luând cuvântul la Summitul Reuters pentru Regulamentul Financiar din Washington D.C., Mary Jo White, Director SEC, a explicat că analiza comisiei a arătat că politicile cibernetice sunt precare.

“Ce am descoperit, ca o chestiune generală până acum, constituie o pregătire riguroasă, o conștientizare bună, dar politicile și procedurile nu sunt adaptate la riscurile specific ale acestora”, a afirmat aceasta, fiind citată de către Reuters.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

 

oana May 25, 2016

Lasa un comentariu