V-ar plăcea să lucrați dintr-o cameră de hotel? Feriți-vă de pericolele conexiunii Wi-Fi publice


Pe măsură ce tot mai multe hoteluri transformă camerele în birouri, FBI îi avertizează pe angajații de la distanță cu privire la amenințările cibernetice care se ascund în umbră.

Deoarece pandemia COVID-19 a forțat un număr din ce în ce mai mare de companii să treacă la munca de la distanță, unii angajați care lucrează de acasă s-au luptat să găsească un mediu liniștit pentru muncă. Industria ospitalității a fost, de asemenea, afectată de pandemie, iar tot mai multe hoteluri din Statele Unite și din întreaga lume își oferă camerele goale drept birouri improvizate în timpul zilei pentru angajații de la distanță care își doresc să lucreze într-un loc fără distracții.

Centrul de reclamații pentru criminalitate pe internet (IC3) al FBI a emis un anunț de avertizare cu privire la riscurile utilizării rețelelor Wi-Fi hoteliere pentru a accesa informații sensibile sau legate de muncă. „Actorii rău intenționați pot exploata securitatea Wi-Fi a hotelului care de cele mai multe ori este inconsecventă sau deloc strictă și pot viza de asemenea securitatea cibernetică a oaspeților pentru a compromite munca și datele personale ale acestora”, a avertizat Biroul.

Oaspeții hotelului conectați la rețele Wi-Fi pot fi ținte ușoare pentru infractorii cibernetici, care pot lansa o varietate de atacuri pentru a-și viza victimele. Aceste atacuri pot include infiltrarea într-o rețea slab securizată pentru a monitoriza traficul victimelor și a le redirecționa către pagini de autentificare frauduloase. O altă amenințare este reprezentată de atacurile „evil twin”, în care atacatorul creează o rețea Wi-Fi rău intenționată care are un nume similar cu rețeaua hotelului, pentru a face oaspeții să se conecteze la acesta și să ofere infractorilor acces direct la dispozitive.

Un infractor cibernetic ar putea compromite și dispozitivele emise de compania angajatului pentru a obține acces la datele sensibile stocate pe dispozitiv sau pentru a se infiltra în rețeaua companiei. Acest lucru ar putea permite hackerului să scotocească prin sistemele companiei în căutarea informațiilor proprietare, precum și să infiltreze secvențe malware cum ar fi keylogger-uri sau ransomware care s-ar putea propaga apoi către alte dispozitive conectate la rețea.

„Infractorii cibernetici pot folosi informațiile colectate din accesul la datele companiei pentru a păcăli directorii de afaceri să transfere fondurile companiei către un infractor”, a adăugat FBI atunci când a evidențiat amenințarea înșelătoriei Business Email Compromise (BEC), cunoscută și sub numele de Frauda CEO.

Angajații de la distanță care intenționează să facă saltul la lucru dintr-un hotel ar face bine să mediteze asupra unor riscuri suplimentare dincolo de controlul lor, cum ar fi modul în care hotelul gestionează securitatea cibernetică sau modul în care își gestionează infrastructura de rețea. Hotelul transformat în birou poate folosi echipamente de rețea învechite care ar putea fi pline de vulnerabilități sau poate să nu-și actualizeze sistemele suficient de des, oricare dintre aceste probleme ar putea oferi căi pentru atacuri.

Cu toate acestea, dacă lucrul dintr-o cameră de hotel rămâne o opțiune atractivă, există câțiva pași pe care angajații îi pot adopta pentru a-și proteja dispozitivele și pentru a diminua șansele de a cădea pradă criminalilor cibernetici în timp ce lucrează conectați la rețeaua publică Wi-Fi a unui hotel.

  • Utilizarea unei rețele private virtuale (VPN) vă va ajuta să vă protejați de ochii curioși datorită criptării traficului dvs. de internet.
  • Verificați dacă dispozitivul dvs. de lucru, precum și orice dispozitiv pe care îl veți conecta la rețeaua Wi-Fi a hotelului, au fost actualizate la cele mai noi versiuni ale sistemelor lor de operare și dacă au fost aplicate toate patch-urile de securitate recente.
  • Dacă este posibil, evitați accesarea oricăror conturi sau fișiere care conțin date sensibile, cum ar fi detalii financiare.
  • În timp ce vă conectați la conturi, asigurați-vă că utilizați autentificarea cu doi factori, ceea ce va adăuga un strat suplimentar de securitate.
  • În loc să vă conectați la rețeaua hotelului, puteți utiliza smartphone-ul pentru a crea un hotspot mobil.

Amer Owaida October 9, 2020

Lasa un comentariu