Google adaugă alerte de încălcare a parolei în Chrome pentru Android și iOS


Funcția face parte din îmbunătățirile de securitate ale browserului care au fost integrate prima dată în versiunea sa desktop.

Google introduce noi funcții de securitate pe versiunile Android și iOS ale browserului său web Chrome. Actualizarea Chrome 86, lansată recent, adaugă funcții care vizează consolidarea protecției prin parolă și adăugarea unei experiențe de navigare mai sigure și mai securizate.

La fel ca în cazul unei funcții care este deja disponibilă pentru Chrome pe computere, versiunea browserului pentru platformele mobile va compara acum datele de conectare salvate cu o listă de detalii de conectare despre care se știe că au fost compromise în trecut; dacă se găsesc similări între credențialele comparate, browserul vă va notifica în acest sens. Pentru a ușura acest proces, browserul vă va redirecționa direct către formularul în care vă puteți modifica credențialele.

În plus, Google introduce și funcția Safety Check în versiunea mobilă Chrome, după ce a fost inițial lansată pentru desktop. Aceasta va include o verificare a versiunii browserului dvs. pentru a vedea dacă este actualizată și dacă ați activat Navigarea Sigură (Safe Browsing).

O altă caracteristică care vizează sistemul Android și care a fost lansată și pe Chrome Desktop la începutul acestui an este Navigarea Sigură Îmbunătățită (Enhanced Safe Browsing). Funcția adaugă straturi de protecție proactive destinate să vă protejeze împotriva phishing-ului, programelor malware, precum și împotriva site-urilor web frauduloase și periculoase, oferind date în timp real serviciului de navigare sigură Google. Google estimează că utilizatorii care au activat funcția au observat o scădere de 20% a introducerii datelor lor de autentificare pe site-urile web de phishing.

Pentru a spori securitatea parolelor pe iOS, Google adaugă autentificare biometrică înainte de completarea automată a parolelor în browserul său. Acum vă veți putea autentifica utilizând funcțiile de conectare biometrice existente ale dispozitivului dvs. - Face ID și Touch ID - precum și codul de acces. Mai mult, Managerul de Parole Chrome (Chrome Password Manager) vă va permite să completați automat parolele salvate și în alte aplicații iOS, atâta timp cât activați funcția în setările Chrome.

Google plănuia, de asemenea, să lanseze avertismente mixte ce erau programate pentru Chrome 86, dar acum sunt amânate până la Chrome 87, care va fi lansat pe 17 noiembrie. Funcția este planificată să facă parte atât din versiunea desktop, cât și din versiunea Android a browserului și ar trebui să vă avertizeze înainte de a trimite un formular nesigur care este încorporat pe o pagină web securizată HTTPS. De asemenea, vă va bloca și vă va alerta cu privire la unele descărcări nesigure lansate de site-uri web aparent sigure. Chrome intenționează să blocheze în totalitate descărcările mixte, ceea ce înseamnă că site-urile web sigure vor fi limitate să lanseze doar descărcări sigure, indiferent de tipul de fișier.

Amer Owaida October 14, 2020

Lasa un comentariu