Puteți deosebi un mesaj fals de unul real? Faceți testul nostru despre tentativele phishing


Tentativele de phishing sunt la tot pasul. Faceți testul nostru, Phishing Derby, pentru a afla cât de bine știți să vă protejați de astfel de pericole.

Phishingul vine sub o multitudine de forme și rămâne una dintre cele mai răspândite escrocherii online, întrucât atât consumatorii, cât și companiile se confruntă cu un flux continuu de e-mailuri nesolicitate, mesaje text și chiar apeluri telefonice în care sunt impersonate instituții de încredere, în încercarea de a sustrage datele de conectare, banii sau identitatea victimei. Într-adevăr, conform Jigsaw, incubatorul de tehnologie Google, 1 din 100 de e-mailuri trimise zilnic este o tentativă de phishing.

Și mai îngrijorător decât atât, multe dintre aceste încercări se dovedesc a fi de succes. Rata lor de succes, împreună cu ușurința cu care pot fi desfășurate astfel de atacuri, explică longevitatea acestei tehnici. Nu este de mirare că a devenit tot mai important să dezvoltăm capacitatea de a recunoaște și de a evita un atac de phishing.

Iar acum, vă prezentăm quiz-ul nostru distractiv, cu ajutorul căruia puteți testa dacă ați reuși să evitați cu succes o campanie de phishing! Testul vă va prezenta o serie de mesaje reale sau false și vă va oferi explicații ajutătoare pentru a deosebi cele două categorii.

 

Mai jos găsiți un alt test și câteva articole utile pe aceeași temă.

Rămâneți în siguranță și în 2021!

Tony Anscombe January 4, 2021

Lasa un comentariu