WhatsApp actualizează politica de confidențialitate pentru a permite partajarea mai multor date cu Facebook


Mulți utilizatori au timp până la 8 februarie să accepte noile reguli - altfel își pierd accesul la aplicație.

Într-o actualizare majoră a Politicii sale de confidențialitate și a Termenilor și condițiilor, WhatsApp anunță utilizatorii din multe părți ale lumii că, începând din 8 februarie, va partaja unele dintre datele lor cu Facebook, compania mamă a aplicației de chat. Important, utilizatorii care nu vor fi de acord cu noii termeni nu vor mai putea folosi aplicația sau vor fi nevoiți să își șteargă conturile.

Anunțul este trimis printr-o notificare în interiorul aplicației care arată actualizările importante la politicile și condițiile de servicii ale WhatsApp. Acestea sunt împărțite în trei puncte cheie - modul în care aplicația procesează datele utilizatorilor, modul în care companiile pot utiliza serviciile găzduite de Facebook cu WhatsApp și modul în care aplicația se asociază cu Facebook pentru a oferi integrare în produsele Facebook.

Rețineți, totuși, că utilizatorii din Europa vor fi scutiți de noile practici de partajare a serviciului și li se afișează doar primele două din cele trei puncte din notificare. Niamh Sweeney, directorul politicii WhatsApp pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), a încercat să clarifice confuzia care a apărut în legătură cu problema:

Dar ce se întâmplă în restul lumii? Iată o parte importantă a actualizării ToS ale platformei, deoarece se va aplica acelor utilizatori:

„Ca parte a companiilor Facebook, WhatsApp primește informații de la companiile Facebook și le partajează informații, așa cum este descris în Politica de confidențialitate WhatsApp, inclusiv pentru a oferi integrări care vă permit să vă conectați experiența WhatsApp cu alte produse ale companiei Facebook; pentru a asigura securitatea, siguranța și integritatea produselor companiei Facebook; și pentru a vă îmbunătăți experiența publicitară și a produselor pe toate produsele companiei Facebook

În acest moment, este important să ne amintim unele dintre informațiile cheie pe care WhatsApp le colectează:

  • Numărul dvs. de telefon pe care l-ați folosit pentru a crea un cont
  • Fotografia dvs. de profil și informațiile despre profil
  • Numerele de telefon ale contactelor dvs. WhatsApp
  • Date despre tranzacții și plăți
  • Informații despre locație
  • Informații despre dispozitivul dvs., cum ar fi modelul, sistemul de operare și rețeaua mobilă
  • Alte informații, inclusiv adresa dvs. IP, informații despre funcționarea dispozitivului și identificatori

Dacă sunteți de acord cu termenii și politicile noi, veți fi de acord ca Facebook și filialele sale să aibă acces la cel puțin o parte din datele dvs.

WhatsApp listează informațiile din secțiunea de întrebări frecvente a site-ului web, care se concentrează pe securitate și confidențialitate: „Informațiile pe care le partajăm cu celelalte companii Facebook includ date de înregistrare ale contului dvs. (cum ar fi numărul dvs. de telefon), date despre tranzacții, informații legate de servicii, informații despre modul în care interacționați cu părți terțe (inclusiv companii) atunci când utilizați Serviciile noastre, informații despre dispozitivul mobil, adresa dvs. IP și poate include alte informații identificate în secțiunea Politicii de confidențialitate intitulată „Informații pe care le colectăm” sau obținute prin notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dvs.”

Amer Owaida January 8, 2021

Lasa un comentariu