7 pași pentru a vă securiza contul de Twitter


Urmați acești pași simpli pentru a preveni compromiterea contului dvs. și pentru a rămâne în siguranță cât timp folosiți Twitter

Twitter, una dintre cele mai populare rețele sociale, a celebrat de curând 15 ani de existență. Poate că nu este exagerat să spunem că a avut un rol incontestabil în viața unora dintre noi. În aceste vremuri dificile, folosim platforma pentru a urmări tot felul de noutăți, de la update-uri ale unor companii globale și rezultate din sport până la noile evoluții în lupta împotriva COVID-19.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei alte platforme de socializare, Twitter prezintă, de asemenea, diverse riscuri, cum ar fi prezența trolleriilor și a agresorilor cibernetici. Mai departe vă vom recomanda câțiva pași pentru a nu pierde accesul la contul dvs. de Twitter.

Securizarea contului dvs.

Este întotdeauna bine să începeți cu lucrurile de bază, cum ar fi creșterea securității contului. Pentru început, asigurați-vă că evitați cele mai cele mai întâlnite greșeli când vine vorba de crearea parolei, pe care le-am descris într-o altă postare de blog. Activați, de asemenea, autentificarea cu doi factori (2FA) în secțiunea Security and account access din setări. Puteți alege dintre mai multe metode de autentificare pentru a vă verifica identitatea la conectare, mesajele text fiind opțiunea implicită. Cu toate acestea, vă recomandăm să utilizați fie o aplicație de autentificare, fie o cheie de securitate, deoarece aceste opțiuni sunt mult mai sigure. Puteți utiliza coduri de back-up de unică folosință în cazul în care 2FA nu este disponibil sau puteți chiar opta pentru o parolă unică (OTP). Activând aceste opțiuni puteți evita compromiterea contului.

Protejarea tweet-urilor

Poate că nu toată lumea trebuie să vadă ce distribuiți pe Twitter. Aici intervine protejarea tweet-urilor dvs. - o caracteristică pe care o puteți activa în secțiunea Privacy and safety. Dacă activați această funcție, doar cei care vă urmăresc deja vor putea să vă vadă tweet-urile. Aceștia pot interacționa cu tweet-urile dvs. acum protejate, cu excepția cazului în care îi blocați. Cererile noi de urmărire vor trebui aprobate de către dvs. 

Informațiile de localizare

Dacă aveți datele despre locație activate, Twitter vă permite să adăugați în mod selectiv această informație la tweet-urile dvs. „Acest lucru permite Twitter să colecteze, să stocheze și să utilizeze locația dvs. exactă, cum ar fi datele GPS”, se menționează în descrierea caracteristicii. Mai trebuie să menționăm că partajarea unor astfel de date ar putea fi periculoasă? Dacă vă împărtășiți periodic locația, un răuvoitor ar putea folosi datele colectate pentru a crea un portret destul de precis al activității dvs., deci merită să fiți prudent. Puteți dezactiva caracteristica în secțiunea Privacy and safety, la Your Tweets. În plus, dacă ați folosit această funcție în trecut, puteți opta pentru eliminarea locațiilor atașate la tweet-urile existente.

Etichetarea

Twitter le permite, de asemenea, utilizatorilor să se eticheteze reciproc în fotografii, o caracteristică care pare să fie activată în mod implicit și poate fi găsită în setările Privacy and safety. Opțiunea vă permite să alegeți dacă vă poate eticheta orice utilizator sau dacă alegeți să fiți etichetat doar de persoanele pe care le urmăriți. Cu toate acestea, nu puteți fi sigur ce fel de oameni vor vedea fotografiile, unde vor circula imaginile și ce tipuri de metadate includ. Prin urmare, dezactivarea completă a etichetării fotografiilor ar fi cea mai sigură variantă.

Funcțiile de ignorare și blocare

Platforma oferă mai multe funcții incluzând un status general al conturilor blocate sau „ignorate”, dar și o listă a cuvintelor și notificărilor dezactivate. Funcția de blocare împiedică alți utilizatori să vă mai urmărească activitatea; ignorarea este mai puțin drastică și vă permite să eliminați tweet-urile unui anumit cont din feed-ul dvs., fără a-l bloca sau a-l elimina din lista de conturi urmărite. Cât despre cuvintele ignorate, această opțiune poate fi utilizată pentru a evita conținutul pe care nu doriți să îl vedeți în feed. După activare, tweet-urile care includ aceste cuvinte nu vor apărea în notificările, mesajele sau feed-ul dvs. Puteți, de asemenea, dezactiva notificările bazate pe diverse filtre, cum ar fi persoanele pe care nu le urmăriți sau cele care nu și-au confirmat e-mailul.

Opțiuni legate de mesagerie

Setările legate de mesajele directe vă permit să limitați accesul la dvs. - o caracteristică esențială, întrucât trollerii de pe rețelele sociale apar de nicăieri și deseori inundă căsuțele poștale cu mesaje agresive sau bizare. Pe lângă gestionarea persoanelor care vă pot trimite mesaje directe, aveți și opțiunea de a activa un filtru de spam care ascunde mesajele ce par a fi suspecte. Cu toate acestea, dacă lăsați această opțiune activată, mesajele de la persoanele pe care nu le urmăriți vor ajunge în secțiunea de cereri, iar mesajele spam vor ajunge în partea de jos a acelei căsuțe de e-mail.

Cine mă poate vedea?

Meniul Discoverability and contacts vă permite să decideți cum vă pot căuta oamenii pe Twitter, folosind fie e-mailul, fie numărul de telefon. Pe de o parte, le permite utilizatorilor să vă găsească mai ușor pe platformă; pe de altă parte, nu este foarte orientat spre confidențialitate, întrucât această funcție lasă expuse e-mailul sau numărul dvs. de telefon. Pentru mai multă siguranță, această opțiune se poate dezactiva.

Concluzii

Deși aceasta nu este o listă exhaustivă a tuturor setărilor de securitate și confidențialitate oferite de Twitter, vă oferă un plan de bază pentru securizarea contului. Dacă doriți să mergeți și mai departe, puteți arunca o privire și la analiza partajării datelor și a activității dvs. în afara platformei Twitter, unde sunt incluse și preferințele publicitare. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să rămâneți în siguranță pe una dintre cele mai populare rețele sociale din zilele noastre.

Amer Owaida April 5, 2021

Lasa un comentariu