Webinar ESET Research: Cum grupurile APT (advanced persistent threat) au transformat Ucraina într-un câmp de luptă cibernetic


Ucraina se află sub atac cibernetic de ani de zile – iată ce ar trebui să știți despre diferitele atacuri cibernetice perturbatoare care au lovit țara din 2014 și până acum. 

Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina. Cu doar câteva ore mai devreme, ESET a descoperit un atac malware distructiv care a făcut ravagii în rețelele de calculatoare ale mai multor organizații importante din Ucraina. Malware-ul de ștergere a datelor a ajuns să fie cunoscut ca HermeticWiper.

În scurt timp, a început un alt atac distructiv, vizând rețelele guvernamentale ucrainene și utilizând un program tip wiper pe care echipa ESET Research l-a numit IsaacWiper.

Ucraina a fost ca un magnet pentru atacuri cibernetice perturbatoare ani de zile, iar aceste noi campanii au fost doar cele mai recente dintr-un șir lung de asalturi sofisticate care au lovit țara începând cu 2014.

În acest webinar (în limba engleză), cercetătorul ESET  din departamentul Principal Threat Intelligence, Robert Lipovsky, oferă o prezentare generală pentru:

  • unele dintre cele mai puternice atacuri cibernetice împotriva Ucrainei din ultimii opt ani
  • pagubele provocate de aceste atacuri
  • cele mai notorii grupuri APT care au vizat țara
  • malware-ul și tehnicile utilizate în atacuri
  • implicațiile acestor atacuri, în viitor

 

 

ESET Research March 14, 2022

Lasa un comentariu