272 milioane de conturi e-mail compromise printr-o breșă majoră a datelor


Sute de milioane de nume de utilizator și parolele e-mail sunt “puse la bătaie” în lumea interlopă din Rusia, potrivit unui expert de securitate.

Declarând exclusiv pentru Reuters , Alex Holden, fondatorul și Chief Information și Security Office la Hold Security, a relevat faptul că 272 de milioane de persoane sunt expuse riscului.

În timp ce majoritatea utilizatorilor afectați au conturi la Mail.ru, cel mai popular furnizor de servicii de e-mail din Rusia, breșa de securitate afectează, de asemenea, clienții Google, Microsoft și Yahoo.

Hold Security s-a alertat cu privire la acest aspect atunci când a întâlnit “un tânăr hacker rus” ce se lăuda pe un forum online că a acumulat o colecție de credențiale ce se ridica la uluitorul număr de 1.17 miliarde.

“Această informație este folositoare”, a spus dl. Holden unui furnizor de știri online. “Totul plutește în underground, iar această persoană a arătat că este dispusă să dea datele, oamenilor care se poartă frumos cu el.”

El a adăugat că ceea ce face aceste detalii atât de atrăgătoare pentru oameni, este faptul că acestea pot fi folosite “de mai multe ori”.

Pe blogul oficial al companiei, Hold Security a demonstrat că prin ancheta sa, s-au realizat descoperiri fascinante.

“Când îndepărtăm straturile de informații și săpăm mai adânc, descoperim că hacker-ul alege să nu ne comunice anumite informații, relatează articolul.

“Pe durata a câteva zile de la comunicare și după câteva voturi strategice plasate pe paginile sale de social media, hacker-ul ne-a împărtășit mai multe informații utile.”

“În final, acest puști dintr-un mic oraș din Rusia, a colectat un număr incredibil de 1.17 miliarde de credențiale furate prin numeroase breșe în securitate, pe care noi încă încercăm să le identificăm.”

Nu este încă foarte clar cum un tânăr necunoscut, denumit în continuare “The Collector”, a reușit să acumuleze o asemenea cantitate de date de autentificare.

.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana May 9, 2016

Lasa un comentariu