Adobe a fost amendat cu 1 milion $, ca urmare a breșei de date din 2013


Repercusiunea financiară a unei încălcări a securității datelor a fost  reprezentată  recent de o amendă de 1 milion $, ce a fost dată companiei Adobe Systems pentru incidentul de securitate din 2013.

Roy Cooper, procurorul general din Carolina de Nord, a declarat că firmele și guvernul "trebuie să facă mai mult" pentru a proteja datele sensibile, pentru ca acestea să nu ajungă în mâinile infractorilor cibernetici.

Breșa de date din 2013 se crede că a afectat aproape o jumătate de milion de consumatori, iar gradul de severitate al amenzii este menit să transmită un mesaj puternic – mențineți datele în siguranță sau riscați consecințele.

Astfel, după cum s-a demonstrat în cazul Adobe Systems, penalități financiare severe vor fi date celor care nu reușesc să pună în aplicare măsuri adecvate.

Toate statele din SUA afectate ajuns la concluzia că Adobe a eșuat nu numai acolo, ci peste tot în lume. Îi lipsea la moment respectiv capacitatea de a "detecta imediat un atac", au concluzionat reprezentanții statelor din SUA.

"Conform unui acord anunțat astăzi, Adobe va plăti 1 milion $ pentru Carolina de Nord și alte 14 state și va trebui să pună în aplicare noi politici și practici pentru a preveni viitoarele încălcări similare", a relatat un comunicat de presă al Departamentul de Justiție din Carolina de Nord.

"Acordul soluționează o investigație asupra încălcării securității datelor din 2013 care a vizat anumite servere Adobe, inclusiv serverele care conțineau informațiile personale ale aproximativ 552,000 de locuitori ai statelor participante."

"Consumatorii care își încredințează unei companii datele lor cu caracter personal ar trebui să fie respectați", afirmă într-un articol realizat de Newton Patch Maura Healey, procurorul general din Massachusetts.

"Adobe a pus în pericol datele cu caracter personal ale consumatorilor riscând ca acestea să fie compromise de o breșă de date, iar lucrul acesta este inacceptabil. Acest acord va pune în aplicare practici noi importante, pentru a se asigura că o astfel de încălcare a securității nu se va mai repeta. "

Ca parte a acordului financiar, Adobe Systems a convenit, de asemenea, că va impulsiona eforturile în domeniul securității informatice, prin stabilirea unor politici și practici clare.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana November 22, 2016

Lasa un comentariu