Afacerile “nu iau în serios infracțiunile cibernetice”


Aproape jumătate (44%) din totalul întreprinderilor din Marea Britanie declară că sunt în siguranță împotriva infracțiunilor informatice, conform unei noi cercetări.

Sondajul SME Pulse creat de Aviva a constatat că două din cinci companii cred că se expun unui risc foarte mic.

Acest lucru  contrazice faptul că peste o treime din proprietarii de afaceri recunosc că au fost victime ale criminalității informatice (inclusiv prin phishing și pharming).

Studiu a prezentat, în mod îngrijorător, că doar un sfert din numărul total de afaceri se ocupă în mod activ de protejarea față de atacurile cibernetice.

"Protejarea afacerii împotriva infracțiunilor informatice reprezintă o abordare strategică, deoarece clienții doresc să se reasigure și să știe că datele lor sunt în siguranță", a declarat Angus Eaton, Managing Director al liniilor comerciale Aviva.

"Dacă nu ați făcut deja acest lucru până acum, este momentul să puneți protejarea față de atacurile cibernetice pe ordinea de zi și să luați măsuri care ajută la prevenirea riscurilor"

S-a constatat de asemenea că unele companii nici nu ar ști ce măsuri exacte să ia în cazul unui atac cibernetic.

Peste o treime au recunoscut că ar putea înregistra pierderi masive de date în cazul în care ar deveni o victimă a criminalității informatice, în timp ce mai mult de un sfert au declarat că știu cum anume se pot proteja de aceste atacuri.

Aviva a propus cu acest prilej câteva recomandări esențiale pentru afacerile care simt că au nevoie de informații suplimentare în acest domeniu.

Unul dintre sfaturi este de a pune în aplicare un proces eficient de securitate, care promovează “siguranța folosirii calculatorului la locul de muncă".

Acesta ar putea include ceva la fel de simplu precum recomandări de nedeschidere a e-mail-urilor sau atașamentelor suspecte, care ar putea conține viruși.

Aviva a sfătuit de asemenea, companiile să-și cripteze datele, să investească în parole puternice și să actualizeze software-ul în mod regulat.

Oficiul Național de Statistică a arătat că anul trecut au existat 2,5 milioane de incidente infracționale informatice între mai și august 2015, numai în Marea Britanie, punând accentul în continuare pe concluziile generale rezultate din cercetarea Aviva.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana April 14, 2016

Lasa un comentariu