Breșe de date la Myspace: 360 de milioane de conturi afectate


Myspace a dezvăluit într-un anunț oficial că a fost victima unei breșe de date severe.

Incidentul s-a petrecut acum câțiva ani și se bănuiește că ar fi afectat aproape 360 de milioane de conturi.

Echipa tehnică de securitate de la Myspace a confirmat faptul că informația oferită pe un forum online este una autentică.

Datele compromise, unde sunt incluse nume de utilizator, parole sau adrese de e-mail, au fost preluate de pe vechea platformă. Platforma a fost reînnoită în iunie 2013.

Myspace, parte a companiei Time Inc, speculează faptul că infractorul cibernetic din spatele acestui atac este un individ care se intitulează Peace.

Este vorba de aceeași persoană despre care se crede că ar fi responsabilă pentru un incident similar la Tumblr, acea situație având toate semnele distinctive ale scurgerii de date de la Myspace.

De atunci, rețeaua de socializare a invalidat toate parolele aparținând conturilor create înainte de 2013, iar o anchetă este în curs de desfășurare.

“Considerăm securitatea, confidențialitatea datelor clienților și informațiile extrem de importante, în special într-o epocă în care hackerii rău intenționați sunt din ce în ce mai sofisticați, iar breșele de securitate din cadrul tuturor industriilor au devenit mult prea comune”, a declarat Jeff Bairstow, vicepreședinte executiv și director financiar la Time Inc.

“Echipa noastră, care se ocupă cu securitatea informațiilor și confidențialitatea acestora, face tot ce îi stă în putință pentru a sprijini echipa de la Myspace.”

Site-ul Have I Been Pwned, care documentează scurgerile majore de date, confirmă faptul că incidentul de la Myspace este cel mai grav de până acum.

Pe locul al doilea se află LinkedIn, un alt incident important, urmat de Adobe.

Comentând pe baza acestor dezvăluiri recente, fondatorul site-ului, Troy Hunt, a afirmat: “Au existat unele catalizatoare care au adus aceste încălcări ale datelor la lumină, iar încercarea de afla dacă toate se potrivesc unei matrițe specifice și apariția tuturor într-o perioadă atât de scurtă de timp, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva aceste breșe au legătură între ele.”

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana June 2, 2016

Lasa un comentariu