Conturile lui Mark Zuckerberg din social media au fost accesate abuziv


Conturile lui Mark Zuckerberg de pe rețelele de socializare au fost accesate fără permisiunea lui și fără ca acesta să fi știut, s-a relevat recent.

Această situație a fost raportată de diverse instituții din mass-media, acestea susținând faptul că au fost afectate conturile de Twitter, LinkedIn și Pinterest.

Știrile conform cărora contul său de Instagram s-a numărat printre cele accesate, au fost negate de către un purtător de cuvânt de la Facebook.

“Nici un sistem și nici un cont Facebook nu a fost accesat,” a afirmat purtătorul de cuvânt pentru VentureBeat într-o declarație. “Conturile afectate au fost din nou securizate.”

S-a dezvăluit, de asemenea,  faptul că grupul din spatele breșei de securitate, denumit OurMine, a descoperit parola lui Zuckerberg ca rezultat al  scurgerii de date de la LinkedIn.

Deși este CEO-ul uneia dintre cele mai de succes rețele de socializare din lume, practicile sale de securitate au fost puse sub semnul întrebării.

Parola contului de LinkedIn a lui Zuckerberg a fost, aparent, “dadada”, folosită și pentru conturile de Twitter și Pinterest.

Acest lucru scoate în evidență două probleme. Prima este reprezentată de abandonarea conturilor și de neglijarea celor active – ultima postare peTwitter a fondatorului Facebook datează din 2012, iar a doua este folosirea unor parole slabe pentru mai multe conturi.

“Se pare că dl. Zuckerberg are aceleași slăbiciuni legate de securitate pe care le avem și noi ceilalți”, a remarcat Alex Hern, un reporter din domeniul tehnologiei de la The Guardian.

“Reutilizarea parolelor este o idee proastă, chiar dacă nu sunteți un multimilionar și nu reprezentați o țintă importantă.
Singurul loc care ar trebui să fie în compromis, în cazul în care contul dumneavostră LinkedIn ajunge să fie piratat este numai acela, nu și celelalte conturi pe care le mai aveți pe alte rețele.”

Cei mai mulți experți în securitate recomandă frazele de acces unice pentru fiecare cont în parte și nu parolele.

O frază de acces este o frază complexă, în mod semnificativ mai greu de spart, conform detalierilor din ghidul prezentat luna trecută pe blogul ESET. 

De asemenea, este recomandată autentificarea prin doi factori, prin care se oferă un nivel suplimentar de securitate pentru dispozitive și conturi.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana June 7, 2016

Lasa un comentariu