Credeți că ați șters mesajul trimis prin WhatsApp? Mai gândiți-vă


La sfârșitul lunii trecute, spre încântarea multor utilizatori, WhatsApp a lansat o opțiune de mult timp așteptată: posibilitatea de a "șterge trimiterea" acelor mesaje pe care aproape regretați imediat ce apăsați butonul Send.

Caracteristica, care a fost lansată pe cele mai recente versiuni ale aplicației WhatsApp pentru iOS, Android, Windows Phone și desktop, oferă posibilitatea celui care trimite mesajul să renunțe la acesta prin apăsarea mesajului, alegerea opțiunii "Șterge" și apoi prin selectarea "Șterge pentru toată lumea".

Atâta timp cât ați făcut acest lucru în termen de șapte minute (iar destinatarul are de asemenea cea mai recentă versiune a WhatsApp), mesajul va fi șters cu succes, a promis compania.

Dar dacă există un lucru pe care ar trebui să-l învățăm cu toți din anii petrecuți pe Internet este că odată ce spui ceva, undeva - este foarte greu să-l retragi și să pretindem că nu s-a întâmplat niciodată.

Și există motive întemeiate să nu fiți prea entuziasmați de noua opțiune a lui WhatsApp "Ștergeți pentru toată lumea".

Deși promite să șetaergă mesajele jenante pe care le-ați trimis deja la unul dintre contactele dvs., adevărul este că s-ar putea să nu se întâmple așa.

În câteva zile de când noua funcție a fost încorporată în WhatsApp, blogul Android Jefe a găsit o modalitate de a citi mesajele "șterse".

Pe Android, mesajele WhatsApp sunt stocate în lista de notificări a dispozitivului - indiferent dacă acestea sunt ulterior șterse de către expeditorul lor sau nu. Tot ce trebuie să facă un utilizator dacă dorește să-și reamintească un mesaj "șters" pe care l-a trimis, este să verifice jurnalul de notificări unde sunt stocate primele 100 de caractere.

În cazul în care vi se pare prea complicat, există chiar și aplicații în magazinul Google Play, care vor furniza un link simplu la care să se poată face clic pe istoricul notificărilor.

Este important să subliniem faptul că Android Jefe a găsit anumite limitări în metoda sa de vizualizare a mesajelor "șterse" de la WhatsApp:

  • Doar mesajele care au fost deja văzute sau interacționate pot fi preluate din jurnalul de notifică, acest lucru nu include interacțiunea cu o notificare WhatsApp, astfel încât mesajul în sine nu trebuie să fi fost deschis.
  • Numai textul trimis prin intermediul WhatsApp poate fi "anulat" în acest fel și chiar și atunci este limitat la primele 100 de caractere. Jurnalul de notificări nu va conține nicio imagine pe care ați trimis-o.
  • Numai mesajele care au generat o notificare vor fi creat o înregistrare în jurnalul de notificări - pare logic. Cu alte cuvinte, dacă discutați pe WhatsApp la momentul trimiterii mesajului, probabil că o notificare nu va fi creată.

Cu toate acestea, se pare că această descoperire este un memento în timp util pentru noi toți ca odată ce trimitem un mesaj, acesta este în mod efectiv în afara controlului nostru. Întotdeauna gândiți-vă bine înainte de apăsarea butonului "Trimitere"!

Și în timp ce suntem pe această temă, Android Jefe a găsit, de asemenea, o modalitate de a "șterge" mesajele WhatsApp cu până la 7 zile (mai degrabă decât 7 minute!) după ce au fost trimise, pur și simplu făcând clic cu ceasul smartphone-ului lor.

 

GRAHAM CLULEY
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana November 20, 2017

Lasa un comentariu