Firmelor tehnologice de top li s-a cerut să dezvăluie abordare patch-urilor mobile


Organizațiilor tehnologice de top li s-a cerut să dezvăluie abordarea privind actualizările de securitate ale dispozitivelor mobile.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a cerut companiilor, Apple, Blackberry, Google, HTC America, LG Electronics SUA, Microsoft Corp, Motorola Mobility și Samsung Electronics America, să ofere detalii cu privire la acest lucru.

O parte din informațiile solicitate au inclus:

  • Ce au în vedere atunci când se decid dacă să pună un patch unei vulnerabilități de pe un dispozitiv (cum ar fi un smartphone sau o tabletă)
  • “Date detaliate” despre dispozitivele mobile pe care le-au vândut începând cu august 2013
  • Informații cu privire la vulnerabilitățile care au fost găsite pe aceste dispozitive
  • Ce vulnerabilități au avut nevoie de un patch și care nu
  • Când a fost oferit un patch pentru aceste amenințări

FTC afirmă că acest lucru face parte din efortul său de a înțelege natura securității în “ecosistemul mobil”.

În plus, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a lansat o anchetă separată privind modul în care companiile tehnologice, precum cele menționate mai sus, livrează actualizările de securitate pentru dispozitive.

“În timp ce consumatorii și companiile folosesc tot mai mult conexiunile mobile de bandă largă pentru a efectua tot mai multe dintre activitățile lor zilnice, siguranța comunicațiilor acestora, precum și alte informații cu caracter personal sunt direct legate de securitatea dispozitivelor pe care le folosesc”, a declarat FCC.

“A existat recent un număr tot mai mare de vulnerabilități asociate cu sistemele mobile de operare care pun în pericol securitatea și integritatea dispozitivului unui utilizator, inclusiv Stagefright pentru sistemul de operare Android, care ar putea afecta aproape un miliard de dispozitive Android la nivel global.”

Problema este că fără actualizări corespunzătoare și în timp util, consumatori din întreaga lume vor fi expuși la tot felul de amenințări.

Unele dintre problemele deja identificate de către FCC includ “întârzieri semnificative” la emiterea patch-urilor, precum și neglijarea livrării acestora pentru dispozitive mai vechi.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana May 11, 2016

Lasa un comentariu