Profesioniștii în securitate sunt “extrem de preocupați” de amenințările cibernetice


Profesioniștii de securitate sunt mai preocupați ca niciodată de amenințarea criminalității informatice, conform unui nou sondaj.

Black Hat Attendee Survey din 2016 - al doilea de acest tip - a constatat că 72% dintre experții cibernetici anticipează că vor avea de-a face cu o încălcare majoră de date pe parcursul anului următor.

Acest punct de vedere vine ca un răspuns la incidența tot mai mare a infracționalității informatice, mai ales a breșelor de date.

În acest context, una dintre principalele preocupări ale profesioniștilor din domeniul securității este lipsa resurselor puse la dispoziția lor.

Studiul a arătat că, de exemplu, 74% dintre respondenți sunt de părere că există un deficit de personal, ceea ce înseamnă că se simt insuficient echipați pentru a-și apăra în mod corespunzător organizațiile lor.

Când vine vorba de preocupările legate de anumite amenințări cibernetice, ingineria socială a fost menționată ca fiind principala cauză de neliniște (43%).

În ceea ce privește amenințările relativ mai noi, ransomware-ul a fost descris ca fiind principala preocupare, cu 37% dintre respondenți spunând că dezvoltarea "rapidă" a utilizării sale în ultimele 12 luni este îngrijorătoare.

"Poate cea mai importantă concluzie pe care o putem trage din studiu este faptul că presiunile asupra profesioniștilor de securitate nu sunt încurajatoare", afirmă autorii studiului.

"De fapt, ele se intensifică. La aproape fiecare întrebare și categorie, participanții Black Hat au indicat că mediile lor sunt mai expuse riscului în acest an, comparativ cu anul trecut ".

În comparație, KPMG a lansat recent un nou raport subliniind amenințarea tot mai mare pe care o reprezintă criminalitatea informatică.

Opt din zece directori ai securității cibernetice au arătat că organizația lor a experimentat un atac.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana July 29, 2016

Lasa un comentariu