Tesla Model S a fost hackuit de la 20 km


O echipă de cercetători a fost în măsură să deturneze comenzile unui Tesla Model S - să regleze oglinzile, să blocheze ușile și chiar și de la o distanță de 20 km să apese frânele.

Cercetătorii de securitate chinezi de la Keen Labs Security au alertat Tesla cu privire la aceste vulnerabilități în urmă cu doar o săptămână, iar constructorul vehiculului electric s-a redresat rapid pentru a repara defectul.

După ce vulnerabilitatea a fost reparată, cercetătorii au prezentat public într-un clip video demonstrativ, modul în care Model S ar putea fi targetat wireless și de la distanță.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=c1XyhReNcHY[/embed]

După cum a fost raportat de The Guardian, hackul are drept obiectiv zona de control a mașinii, sau interfața CAN bus - colecția de calculatoare găsite în interiorul vehiculelor moderne, care controlează totul, de la lumini la indicatori, ștergătoarele de parbriz și cel mai îngrijorător, frânele.

Atacul - care este demonstrat pe un Model S P85 S și 75D - cere ca autovehiculul să fie conectat la un hotspot Wi-Fi rău intenționat controlat de către echipa de hacking, care este posibil doar prin intermediul browser-ul web al mașinii.

Declarând pentru Reuters, Tesla a afirmat că riscul clienților săi a fost "foarte scăzut", dar asta nu i-a oprit să răspundă rapid.

La rândul lor, cercetătorii de la Keen au lăudat "atitudine proactivă" a companiei în abordarea vulnerabilității, în timp ce au încurajat de asemenea șoferii Tesla să-și actualizeze firmware-ul mașinilor lor pentru a se asigura că problemele sunt fixate, iar riscurile potențiale sunt evitate.

În timp ce Tesla a fost în măsură să acționeze rapid și responsabil în această situație, securitatea mașinilor conectate rămâne o provocare importantă pentru industria auto.

La începutul acestui an, mai mult de 50 de experți auto au participat la crearea primului set bune practici pentru industria auto.

Mai multe vehicule decât oricând funcționează pe baza conexiunilor de date, iar exemple precum Tesla sau Jeep și evidențiază nevoia producătorilor de a prioritiza securitatea în cele mai noi modele ale lor.

Georgiana September 22, 2016

Lasa un comentariu